Binance Coin (BNB) gaat over naar mainnet, handel is geopend

Interessant nieuws voor iedereen die Binance Coins heeft. BNB wordt overgeheveld van het ERC-20 protocol naar het mainnet van Binance. Dat maakte de beurs vandaag bekend op hun website.

Ook DEX en Binance Chain gelanceerd

Dat de coin juist vandaag verhuist naar het mainnet, is niet verrassend. Eerder vandaag liet Binance al weten dat hun nieuw decentrale exchange (DEX) vandaag is gelanceerd (en dat is eerder dan verwacht). En op deze exchange speelt BNB een centrale rol, daarover later meer.

Het nieuws komt slechts een week nadat het bedrijf bekend maakte dat haar eigen blockchain, Binance Chain, klaar voor gebruik is.

Binance Chain ondersteunt vanaf de lancering direct verschillende wallets, waaronder Binance’s officiële Trust Wallet, maar ook bekende en onbekende wallets zoals Coinomi, Ledger, Enjin en Exodus. De exchange nodigt ook andere cryptoprojecten uit om mee te doen door nieuwe tokens op de Binance Chain uit te geven.

De lancering van de DEX volgt na een testperiode van twee maanden. Binance zegt dat in die twee maanden bijna 8,5 miljoen transacties zijn uitgevoerd.

Het DEX-platform biedt een vergelijkbare interface als de Binance die je gewend bent, maar dan met extra mogelijkheden. Je hebt nu de optie om een 24-woorden mnemonic seed phrase te genereren.

Als je je BNB opgeslagen hebt bij Binance, dan hoef je verder niks te ondernemen. Heb je je coins opgeslagen in een wallet? Dan hangt het af van je wallet of zij het nieuwe netwerk van Binance ondersteunen.

Waarom speelt BNB een cruciale rol?

De blockchain van Binance wordt voornamelijk ingezet om de overdracht en verhandeling van cryptocurrency te decentraliseren. Verder is het ook de bedoeling dat ICO’s en dus nieuwe tokens direct op deze Binance Chain gelanceerd worden.

BNB vervult dan ongeveer dezelfde rol als ether doet op de blockchain van Ethereum. Binance Coin wordt dan een geïntegreerde valuta.

En als je BNB bezit, en gebruikt om transactiekosten mee te betalen op Binance Chain, dan krijg je ook nog eens 25 procent korting. Investeerders zijn over het algemeen wel positief over BNB, maar dat komt ook doordat elk kwartaal eenmaal coins worden geburned (verbrand dus).

Binance wil namelijk het totale aanbod van BNB op de markt verminderen. Elk kwartaal sinds de lancering, heeft Binance twintig procent van hun winst gebruikt om om Binance Coins terug te kopen en deze permanent te verbranden (verwijderen).

Dat investeerders positief zijn over de munt (en dus eigenlijk over het bedrijf Binance) zie je terug in de koerswaarde. Op 1 januari 2019 was één BNB 6,01 dollar waard maar op dit moment is de coin 24,11 dollar waard. Een stijging van maar liefst 300 procent!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.