‘Bol.com’ van Zwitserland accepteert bitcoin en andere cryptocurrency

Goed voor de acceptatie van bitcoin: bij de grootste online retailer van Zwitserland kan je nu met bitcoin betalen. Het gaat om Digitec en Galaxus, twee online winkels vergelijkbaar met het Nederlandse Bol.com. Het concern Digitec-Galaxus is geen kleine speler, het had in het jaar 2018 een omzet van omgerekend 874 miljoen euro.

Ook andere cryptomunten

In een blog kondigt Digitec-Galaxus dat het mogelijk is om met bitcoin te betalen. Maar ook andere cryptomunten worden geaccepteerd. Het gaat onder andere om:

  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin cash (BCH)

‘Cryptocurrency’s worden belangrijk in de e-commerce’

Oliver Herren is mede-oprichter en Hoofd Innovatie bij Digitec-Galaxus. Hij legt de keuze voor het accepteren van cryptocurrency als betaalmiddel uit:

‘Cryptocurrency’s zijn fascinerend en kunnen een belangrijk betaalmiddel in de e-commerce worden. Deze ontwikkeling willen we dan ook graag ondersteunen.’

Over de vraag waarom je met bitcoin zou betalen is hij ook duidelijk: ‘Misschien omdat je er wat van hebt, en je wil het daadwerkelijk gaan gebruiken. Of omdat je het niet kan inruilen voor fiat valuta omdat je bank dat niet toestaat. Maar misschien ook wel omdat het kan, en omdat je nieuwe dingen wil proberen.’

In de blogpost legt Digitec-Galaxus uit dat ze zich met deze actie richten op een jong en technisch publiek. Ze willen hiermee laten zien dat ze een organisatie zijn die vooruit denkt.

Omgezet in fiat valuta

Digitec-Galaxus geeft aan dat de prijsvolatiliteit wel een knelpunt kan zijn. Met volatiliteit wordt de beweeglijkheid van de koers bedoeld. Het bedrijf lost dit op door de ontvangen bitcoin direct om te zetten in Zwitserse frank met behulp van een derde partij, Coinify.

Je betaalt dus niet direct met cryptocurrency bij Digitec of Galaxus. Aan de andere kant is het wel een goede stap in de richting van meer acceptatie voor bitcoin.

Waar kan je in Nederland betalen met bitcoin?

In Nederland is Thuisbezorgd.nl de grote partij waar je terecht kan met bitcoin. Verder zijn er door heel het land ook allerlei winkels waar je met bitcoin kan betalen. In Arnhem vind je de meeste winkels die bitcoin accepteren. Dit komt door het initiatief Arnhem Bitcoinstad, zij promoten actief het gebruik van bitcoin in de stad en regio.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.