Boodschappen met crypto betalen? Het kan in de VAE

De Verenigde Arabische Emiraten komen weer een stapje dichter bij crypto adoptie. YallaMarket, een boodschappenbezorgplatform in de VAE, gaat nu cryptobetalingen accepteren voor bestellingen van klanten. Dit meldt de Khaleej Times.

YallaMarket kijkt zelfs naar metaverse

Het bedrijf accepteert momenteel stablecoins USD Coin (USDC) en Tether (USDT) als betalingen. Of ze in de toekomst ook bitcoin of ethereum gaan accepteren, is nog niet duidelijk. Het platform is wel van plan om hun personeel met crypto te gaan betalen. En daar houdt het nog niet op; YallaMarket accepteert ook crypto-investeringen.

De mede-oprichter en CEO van YallaMarket, Leo Dovbenko, is een liefhebber van cryptocurrency en blockchain. Hij zegt tegen de Khaleej Times dat hij gelooft in nieuw geld. Hij is zelfs van plan om de metaverse te laten samensmelten met traditionele betaalsystemen om klanten betere opties te bieden. Hoe dit er precies uit zal ziet, is nog niet duidelijk.

De Emiraten maken crypto mainstream

De Khaleej Times zegt dat ‘de acceptatie van bepaalde crypto’s exponentieel is gegroeid in de VAE’. De Khaleej Times meldde al eerder dat er in Dubai gevestigde Bake N More café. Dit is het eerste café in de VAE dat cryptocurrencies accepteert als betaling. Het café kreeg meer dan tien crypto betalingen in de eerste twee dagen.

De VAE heeft de afgelopen tijd goed nieuws omtrent crypto adoptie. Voordat het nieuws van YallaMarket kwam, was er ook een school in Dubai die overstapte op cryptobetalingen. De oprichter van die school zei dat cryptocurrency veel meer mainstream wordt, waardoor het traditionele financiële systeem opnieuw wordt vormgegeven.

Deze school durfde wel af te stappen van stablecoins en direct voor ‘echte’ crypto valuta te gaan. Ze accepteren op dit moment bitcoin en ethereum.

Mogelijk sinds vorig jaar

De initiatieven om met crypto boodschappen, koffie, of je opleiding te betalen zijn pas mogelijk sinds vorig jaar. Het land maakte de handel voor cryptocurrency’s legaal in september van 2021. Dit is handig voor de mensen die crypto een beter vinden dan de dirham; de nationale valuta van de VAE. Het biedt inwoners van de Emiraten een flexibelere betalingsmogelijkheid.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.