Weekend recap: spectaculaire stijging koers Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP)

Afgelopen vrijdag kon de VrijMiBo niet beter beginnen. De koersen van de hele cryptomarkt vlogen omhoog, procentueel zelfs met dubbele cijfers. Vooral vrijdag op zaterdag ging het er hard aan toe. In één klap waren alle verliezen van deze week verdwenen als sneeuw voor de zon. We blikken terug op de koersen van de grootste cryptomunten. En oke, Tether laten we er voor het gemak uit.

Bitcoin beleeft fantastisch begin van weekend

Het feest begon bij bitcoin, om 17:30. De koers schoot door 7.000 euro en daar stopt het niet. In nog geen twee uur tijd vloog de koers van bitcoin naar 8.000 euro. Op dat moment leek de actie afgelopen te zijn en dachten we rustig te kunnen gaan slapen.

Maar niets bleek minder waar. Om twee uur ‘s nachts Nederlandse tijd schoot de koers nog eens met 1.500 euro omhoog, tot aan het hoogtepunt van bijna 9.500 euro. In totaal een stijging van bijna 37 procent sinds het dieptepunt van deze week! Was je op dat moment aan het stappen in Arnhem Bitcoinstad, dan kon je dus nog een extra rondje geven.

De tijd van de tweede stijging lijkt willekeurig, maar rond die tijd was het ochtend in Azië. De Chinese president liet zich positief uit over blockchain, en dat zorgde waarschijnlijk voor een positiever sentiment in de cryptomarkt.

Ook Ethereum (ETH)  blijft niet achter

Stijgt bitcoin, dan is dat effect meestal voelbaar in heel de cryptomarkt. Zo ook bij ether, de cryptomunt op het Ethereum netwerk. Vorige week daalde de koers tot onder het niveau van 150 euro. Vrijdagavond klom ether al naar 160 euro, en op de nacht van vrijdag op zaterdag werd zelfs even de 177 euro aangetikt! Van het dieptepunt tot het hoogtepunt is dat een stijging van 23,8 procent.

 

Litecoin (LTC) bewaart het best voor het laatst

Vorige week bewoog de koers van litecoin zich grotendeels rond de 44 euro. En ook dit weekend ging het hard bij litecoin. Maar anders dan bij ether en bitcoin bewaart litecoin de echte klapper voor het laatste moment. Op de nacht van zondag op maandag bereikte litecoin kort een waarde van 56,32 euro. Dat is een stijging van 23,5 procent sinds het dieptepunt van vorige week!

Ripple (XRP) stijgt met ‘maar’ 16 procent

Vorige week schreven we dat investeerders positief zijn over de koers van Ripple (XRP). Volgende week vindt namelijk de Swell conferentie plaats. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Ripple, en vaak stijgt de koers van XRP flink in aanloop van de conferentie.

Deze investeerders hebben deels gelijk, de koers van XRP is hard gestegen. Maar in vergelijking met andere cryptomunten is een stijging van 16,7 procent een beetje mager te noemen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.