Dit wordt de zomer van Cardano, smart contracts en Alonzo

De populaire cryptohandelaar Lark Davis denkt dat we een Cardano-zomer tegemoet gaan. Hij verwacht dat de prijs van ADA omhoog schiet nadat Cardano veel nieuwe apps implementeert. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat Cardano smart contracts toelaat.

Geboorte van Alonzo

Gisteren onthulde Cardano het plan voor de uitrol van zijn nieuwe smart contract-platform. Het eerste testnet Alonzo is al live.

De lancering van Alonzo zal plaatsvinden in meerdere fasen, waarbij elke fase wordt aangeduid met een kleur. De huidige fase, blauw, wordt opgevolgd door Alonzo White en Alonzo Purple. IOHK (maker Cardano) zei ook dat het al was begonnen met het aannemen van een kleine groep projecten om te helpen bij het leggen van een basis.

DeFi en dApps op Cardano

Alonzo is een hard fork die nieuwe functies zal introduceren op het Cardano-netwerk. Hiervoor worden Plutus-scripts geïntegreerd, wat betekent dat smart contracts kunnen worden ingeschakeld op het Cardano-netwerk. Dit zal uiteindelijk leiden tot de ontwikkeling van nieuwe gedecentraliseerde applicaties (dApps) zodat DeFi ook een plekje krijgt bij Cardano.

Maar voorlopig wordt er vooral getest, het zal nog een paar maanden duren voordat het volledig is gerealiseerd. Er werden niet veel meer details verstrekt, maar IOHK zei wel dat ze in de nabije toekomst meer zou onthullen.

Impact op koers ADA

Die nabije toekomst is ook waar analist Lark Davis en zijn team zich op richten. Hij verwacht namelijk dat de koers van Cardano voor een schokgolf kan zorgen door een reeks potentieel bullish ontwikkelingen.

‘Cardano is klaar om te ontploffen. In feite bereikte het onlangs een nieuw recordhoogte in prijs.’ Die piek zie je hieronder, twee weken geleden topte Cardano zo rond de 2 euro.

 

‘Maar ik denk dat we bij wijze van spreken een beetje een Cardano-zomer tegemoet gaan, met tal van nieuwe applicaties die worden gelanceerd in afwachting van de lancering van smart-contracts op Cardano’

Stijging is nog maar begin

Cardano steeg op 16 mei naar het hoogste punt ooit, maar kon dit niet volhouden. Net als de rest van de markt zakte de waarde in elkaar. Davis vertelt zijn 376.000 YouTube-abonnees dat de prijsstijging eerder deze maand het bewijs is van de enorme opwinding rond het project.

‘Het interessante hier is dat al deze gekke, gekke prijsacties zijn gebeurd voordat Cardano smart contracts heeft op het mainnet. Er is zoveel opwinding en verwachting voor de lancering van slimme contracten op Cardano.’

Davis belicht ook een rapport van CoinShares dat aangeeft dat Cardano vorige week voor het eerst Bitcoin en Ethereum overtrof in institutionele instromen. CoinShares merkt op dat dit “investeerders kan vertegenwoordigen die actief kiezen voor proof-of-stake-munten op basis van milieuoverwegingen.”

IOHK bereidt ook de lancering voor van een converter waarmee gebruikers ondersteunde Ethereum-tokens (ERC-20) kunnen omwisselen voor speciale op Cardano gebaseerde tokens.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik vraag me echt af waarom je nooit over HEDERA berichtgeving brengt.
    Is daar een reden voor ?

    28 mei 2021