Dit is waarom Valentijnsdag zo belangrijk is voor investeerders van Cardano (ADA)

Ontwikkelbedrijf Input Output Global (IOG) laat weten dat er een grote update aan komt op de blockchain van Cardano. Deze wordt uitgebracht op 14 februari ofwel op Valentijnsdag. De upgrade wordt dan ook liefkozend Valentine genoemd.

ADA is met 47% gestegen in 2023

Voor we ingaan op de update, kijken we eerst naar de koers van ADA, de munt van Cardano. Sinds begin van dit jaar is de waarde met 47% gestegen, maar de laatste dagen gaat het wat minder. Vandaag is de koers zelfs met 1% gedaald.

Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 0,34 euro, maar wellicht moet het nieuws over Valentijnsdag nog opgepikt worden door de markt.

Wat voegt Valentijnsdag toe?

Dit wordt een beetje technisch en zal vooral voor de echte Cardano nerds interessant zijn: Valentine zal nieuwe Plutus SECP cryptografische primitieven introduceren op de blockchain van Cardano.

Het voorstel werd donderdag door drie teams ingediend, naast Input Output Global zijn ook de Cardano Foundation en een technisch team van EMURGO verantwoordelijk.

De update is voor een periode getest in een virtuele omgeving die de echte prestaties imiteert, en ook nauw heeft samengewerkt met stake pool operators (SPO’s), ontwikkelaars en exchange technische teams. De upgrade gaat naar verwachting in op 14 februari om 22:45 uur.

De upgrade omvat het overzetten van het Cardano-mainnet naar protocol v8. Gebruikers van Cardano-nodes en SPO’s zijn verplicht om hun nodes te upgraden naar de nieuwste versie. Met name versies ouder dan 1.35.4 zullen niet compatibel zijn met v8 en zullen niet werken op het mainnet nadat de update live is gegaan.

Mooi. Maar wat gebeurt er nou echt? Valentine zorgt er vooral voor dat decentrale apps die gebruik maken van blockchainbruggen beter werken. Zo’n brug verbindt verschillende blockchains met elkaar, zoals die van Cardano en Ethereum.

Dit betekent dat ontwikkelaars apps kunnen bouwen op Cardano die verbinding maken met anders blockchains. Het idee is dat kleinere blockchains zich kunnen vastklampen aan de financiële mogelijkheden die al worden aangeboden op Cardano.

Wat speelt er nog meer op Cardano?

De verschillende ontwikkelteams van Cardano werken niet alleen aan Valentine, er staat veel meer op de planning. Zo heeft COTI eerder deze maand een stablecoin gelanceerd op Cardano, deze heet Djed.

Djed is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en wordt ondersteund door Cardano’s eigen token ADA. Het gebruikt Shen token als zijn reservemunt en vereist dat meer dan 400% aan onderpandwaarde wordt gepost voordat het aan een gebruiker wordt uitgegeven. Dit soort stablecoins hebben in 2022 een flinke deuk in het imago opgelopen toen de dollar van Terra viel.

Wat is de status van Cardano staking?

Donderdagavond werd bekend dat de Amerikaanse crypto exchange Kraken een boete van 30 miljoen dollar moet betalen en stakingdiensten moet stopzetten van de SEC.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, besprak op YouTube wat Cardano moet doen om staking aan te kunnen blijven bieden. Hij suggereerde dat staking-modellen moeten veranderen om regelgevende vetes te voorkomen en staking-services te verbeteren.

Volgens Hoskinson wordt er bij Cardano gesproken over een nieuw stakingsmodel genaamd ‘contingent staking.’ Dit nieuwe mechanisme stelt staking pool operators (SPO’s) in staat om te kiezen welke gebruikers in de pool mogen om te voldoen aan de Amerikaanse regelgeving.

De oprichter van Cardano zei dat de huidige handhavingswet die door de Amerikaanse overheid in de crypto-industrie wordt toegepast, een contraproductieve manier om financiële zaken te doen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Niet alleen ADA , shibarium is er ook nog met nog een paar. Schrijf dan voor iedereen inplaats van alleen waar jij op gokt.

    12 februari 2023