Chiliz lanceert testnet voor nieuwe blockchain

Crypto-project Chiliz timmert flink aan de weg. Het team kondigde Scoville aan, een testnet voor een compleet vernieuwde layer-1 blockchain. Deze nieuwe keten gaat Chiliz Chain 2.0 heten. Wat kan je verwachten?

Meer focus op Web3

Chiliz wil zich meer richten op Web3 en schaalbaarheid. De lancering van het mainnet staat gepland voor het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Met de nieuwe blockchain wil het team het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) stimuleren, net als decentrale financiële applicaties (DeFi apps) en play-to-earn (P2E) games.

Chiliz is een project dat zich richt op fantokens voor voetbalclubs. Verschillende grote Europese clubs maken gebruik van de techniek van deze pittige token. Denk aan FC Barcelona, Paris Saint-Germain en AC Milan. En in Nederland? Jawel, ook Fortuna Sittard beschikt over fantokens uitgegeven door Chiliz.

Socios contracteert Messi

Socios is het moederbedrijf van Chiliz. Eerder deze week kondigde Socios.com de aanstelling aan van voetbalicoon Lionel Messi als eerste wereldwijde merkambassadeur van het bedrijf. De deal kostte naar verluidt 20 miljoen dollar en geldt in eerste instantie voor een periode van drie jaar.

Max Rabinovitch, hoofd Strategie bij Socios en Chiliz, is razend enthousiast. Hij verwijst naar Messi als de GOAT (greatest of all time). Dit is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de beste spelers aller tijden in de sportgeschiedenis. In de voetbalwereld lopen de meningen erg uiteen. Jaren geleden was het kiezen tussen Pele en Maradona, en de afgelopen jaren barst de strijd los tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Wie vind jij het beste?

Krijg 10 euro van ons en investeer in Chiliz

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste Chiliz te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul na het aanmelden vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om crypto te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.