Handelsoorlog China en Amerika goed voor prijs bitcoin

De handelsoorlog tussen Amerika en China zorgt voor wereldwijde onzekerheid op de financiële markten. En dat lijkt goed voor de prijs van bitcoin.

Handelsoorlog zorgt voor stijging prijs

Eerder deze maand liepen de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China op de klippen, en tegelijkertijd steeg de prijs van bitcoin naar de hoogste waarde van dit jaar. Forbes zegt dat analisten speculeren dat bitcoin, ook wel digitaal goud genoemd, geprofiteerd heeft van het negatieve sentiment op de aandelen- en valutamarkt. Dit sentiment zorgde er namelijk voor dat de aandelenmarkt en de Chinese valutamarkt harde klappen kregen.

Bespreking mislukt? Bitcoin stijgt

Barry Silbert, CEO en oprichter van cryptobedrijf Digital Currency Group, sprak hierover tijdens de nieuwste aflevering van Fortune’s Balancing The Ledger-show. “Het is zeker interessant dat de waarde van bitcoin begon te stijgen, toen de handelsbesprekingen mislukten.”

Veel bitcoinmaximalisten zoals Silbert denken dat bitcoin financiële bescherming kan bieden, tijdens onzekere economische tijden.  “Het voordeel van bitcoin is dat deze investering wordt gezien als zijnde onafhankelijk van de grillen van het traditionele financiële systeem, precies zoals bitcoin ook bedoeld is.”

“Kijk naar de afgelopen vijf jaar, toen Brexit gebeurde steeg de waarde van bitcoin, toen Grexit gebeurde, steeg de waarde van bitcoin.”

Hoewel bitcoin nog vrij volatiel is, is het wel een veilige financiële haven om voor beleggers.

Goud wordt opgepot door centrale banken

Desalniettemin is er reden om aan te nemen dat Bitcoin beter zou kunnen presteren dan veel andere assets. Silbert geeft goud als voorbeeld, de afgelopen jaren is goud opgepot door centrale banken, dit edelmetaal biedt dus geen veiligheid voor als regeringen creatief worden met hun budget.

Als de economie in elkaar klapt, zullen centrale banken eerst hun goudkisten en goudstukken verkopen, redeneert Silbert. “Het betekent niet noodzakelijk dat dat geld naar bitcoin zal gaan, maar je weet bijna zeker dat mensen hun bitcoin niet gaan verkopen als de economie in elkaar zakt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.