China informeert over bitcoin, toch nog tegenstrijdig beleid

De starre houding van China ten opzichte van bitcoin en andere cryptocurrency’s lijkt af te nemen, althans afgaande op recente ontwikkelingen. De Bank of China (BoC) is een toonaangevende, commerciële bank van de staat. Zij hebben op hun website een uitgebreide infographic gepubliceerd om burgers te informeren over wat bitcoin is, en hoe het werkt.

Goede opbouw

De infographic is opgedeeld in drie grote secties. Er wordt veel aandacht besteed aan de volgende drie onderwerpen:

  1. Hoe werkt bitcoin?
  2. Waarom is de koers van bitcoin zo volatiel?
  3. En wat zijn de voor- en nadelen van bitcoin?

Ook wordt hier en daar aan namedropping gedaan, zo is er plek voor een afbeelding en tekst over de oprichter van TRON (TRX), Justin Sun en bitcoin-miljardair, Li Xiaolai.

Hieronder vind je de infographic, scroll er rustig doorheen en als je er echt niet uitkomt, dan vind je onder de afbeelding een samenvatting in het Nederlands.

Een korte samenvatting van bovenstaande infographic

Het allereerste segment van de infographic gaat dus over de werking van bitcoin. Er wordt in simpel taalgebruik (voor wie de taal machtig is) uitgelegd wat bitcoin is, wat de voordelen en de potentie van bitcoin zijn, en er wordt stilgestaan bij belangrijke mijlpalen in de jonge geschiedenis van de munt.

Het middelste gedeelte vertelt waarom bitcoin waarde heeft en dat de prijs ervan nooit stabiel is. Het vergelijkt bitcoinhandel met een achtbaanrit.

“Bitcoin-handel is als een ritje in een achtbaan; mijn hart kan het niet aan,” aldus een van de cartoonfiguren.

Het derde deel van de infographic voorspelt een toekomst waarin bitcoin en het bijbehorende betaalnetwerk grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt. Ook wordt uitgelegd hoe je kan traden, overschrijvingen kan doen en hoe je BTC voor fiatgeld kan inwisselen, en vice versa.

Wil je meer leren over bitcoin en blockchain?

Schrijf je in voor de workshop

Verbod op bitcoin

In september 2017 werd de handel in bitcoin en altcoins door de Chinese overheid verboden. Dit leidde tot een uittocht van crypto exchanges naar het buitenland. Ook zijn de signalen uit China soms wat tegenstrijdig. Aan de ene kant wordt er tijd en moeite gestoken in een infographic, aan de andere kant zijn er ook weer geruchten over een mogelijk verbod op het minen van cryptocurrency.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.