We hebben de tijd van Silk Road ver achter ons gelaten, aldus Monica Long van Ripple (XRP)

Vandaag is een belangrijke hoorzitting in het Amerikaanse senaat over cryptocurrency en blockchain. Nieuwsoutlet Bloomberg houdt een soort voorbeschouwing op de hoorzitting met Monica Long, marketingmanager bij Ripple. Ze wordt ondervraagd naar haar verwachtingen aangaande de hoorzitting.

Monica Long zegt eigenlijk precies hetzelfde als Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple. Hij schreef eerder een open brief aan het Amerikaanse Congres en hierin pleitte hij (uiteraard) voor gunstige regelgeving in de VS.

Niet over een kam scheren

Ze zegt dat Ripple en XRP werkt binnen de grenzen van het traditionele financiƫle systeem en daarbij geen regels overtreedt. Ze ziet XRP, de bijbehorende token, als een aanvulling op de huidige regerende valuta, de Amerikaanse dollar. XRP is niet bedoeld als vervanging van de USD. Long claimt ook dat Ripple voldoet aan bestaande regelgeving overal op de wereld, en kan hierdoor dus als een betrouwbare partij worden gezien.

Garlinghouse zei hierover:

Je wilt er gewoon voor zorgen dat je niet verstrikt raakt in het spervuur. Het is belangrijk voor mij dat wanneer toezichthouders vragen beginnen te stellen, ze ons niet in Ć©Ć©n grote emmer gooien.

Wat dus belangrijk is volgens Long, is dat de VS zich moet inspannen om verschillende cryptocurrency met verschillende use cases ook als zodanig te erkennen. Er moeten classificaties en labels komen die de fundamentele verschillen tussen elke coin erkent. En hier zou het debat over regelgeving ook op gebrand moeten zijn, want zo kunnen de slechte en onbetrouwbare spelers op de markt onderscheiden worden van de innovatieve legitieme bedrijven.

Hoorzitting is vanmiddag

Recente congreshoorzittingen hebben aangetoond dat Amerikaanse wetgevers nog niet klaar zijn om cryptocurrency’s met open armen te verwelkomen. Die hoorzittingen zijn met spoed opgetogen om te kunnen reageren op Libra, de nieuwbakken coin van Facebook. Wat tijdens deze hoorzittingen wel naar voren kwam, is dat de meeste politici goed weten wat het potentieel en het potentiĆ«le gevaar van Libra en de bijbehorende wallet zijn. Ook werd er zo nu en dan gerefereerd aan bitcoin, waarbij het decentrale karakter geroemd werd.

De directeur van Circle is Jeremy Allaire, hij spreekt vanmiddag tijdens de hoorzitting namens de Blockchain Association. Daarnaast getuigen tijdens de hoorzitting ook nog Rebecca Nelson, lid van de Congressional Research Service en gespecialiseerd in internationale handel, en Mehrsa Baradaran, een rechtenprofessor aan de Universiteit van Californiƫ.

Wil je de hearing zelf volgen? Dat kan vanaf 16.00 Nederlandse tijd op de website van het Amerikaanse senaat.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.