Crypto analyse: het laatste redmiddel voor Cardano (ADA)

De Cardano koers maakt nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, en dat is goed nieuws. Maar als je naar de grafiek van deze cryptomunt kijkt, zijn er toch redenen om je zorgen te maken. De koers is namelijk onder een belangrijke trendlijn terechtgekomen, en de opwaartse beweging wordt met het bestaan bedreigd. Kunnen we een verdere daling voorkomen?

De koers is deze trendlijn verloren

De koers van Cardano is onder de trendlijn geraakt, zoals je ziet in de grafiek hieronder. Sinds de bodem wist het deze lijn als steun vast te houden. Enkele weken geleden kwam hier echter verandering in en daalde de koers. Toen deze week ook nog eens het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse financiële waakhond (de SEC) Cardano beschouwt als een effect, ging het helemaal mis. De koers daalde veel harder en staat momenteel rond de 32 cent.

Eigenlijk was deze daling niet totaal onverwacht. Op 25 mei schreef ik namelijk over een daling richting de 30 cent. Dit had toen alles te maken met het verliezen van de trendlijn. In zekere zin kon je dus wel verwachten dat er een daling zou plaatsvinden, maar de snelheid waarmee dit is gebeurd was voor eenieder verassend.

Ondanks de daling zie je op de grafiek hierboven dat de koers nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten maakt, wat erop wijst dat de opwaartse beweging nog steeds in stand is. Als de koers echter onder de belangrijke steun van 30 cent zakt, wordt de trend geïnvalideerd en zullen we de bodemniveaus opzoeken rond de 24 dollarcent.

De bullflag als laatste redmiddel

We zoomen iets verder in! Tijdens de daling zien we dat de koers tussen twee dalende lijnen beweegt. Dit lijkt op de vorming van een bullflag. Deze bullflag heeft een koersdoel tot boven de 50 dollarcent. Er is dus nog een kans dat de koers omhoog schiet in de nabije toekomst. Toch zie ik dit wel als een van de laatste redmiddelen …

Bij een stijging willen we de bovenste zwarte lijn doorbreken. Deze lijn fungeert al enkele weken als een weerstand, dus makkelijk zal het niet worden om hierboven te breken. Onmogelijk is het daarentegen ook zeker niet. We hebben vaak genoeg gezien dat wanneer het momentum terugkeert in de markt, de koers records kan verbreken.

Conclusie

Op dit moment kunnen we concluderen dat de koers niet goed presteert. Het heeft de steun van de trendlijn verloren en de opwaartse trend wordt bedreigd. Als de koers echter boven de 30 cent blijft, is er nog steeds potentieel voor kracht en een mogelijke omslag naar boven. Bij verlies van de ondersteuning rond de 30 cent, kan er wel eens een grote daling om de hoek liggen.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Pfff wat een bs af en toe wat jullie verkopen

  8 juni 2023
 • Als je even de grafiek laat voor wat hij is en bedenkt dat de SEC Cardano (ADA) als een securtiy heeft gebrandmerkt weet je waarom de koers harder daalt dan de rest net als de andere coins (o.a. MATIC, SOL, GALA etc ) die de SEC gebruikt in zijn “War on Crypto)

  9 juni 2023
   • en dat komt alleen maar door het SEC verhaal.
    please ga waar anders doen.

    11 juni 2023
  • Dat staat toch ook in t artikel?

   11 juni 2023
 • Regelrechte zelf verzonnen bullshit die echt statistisch niet onderbouw is.
  Lachwekkend figuren ..met verzonnen termen als bullflag enz.
  haha..lol

  9 juni 2023
  • Nu zijn dit soort termen “bullflag” atc niet verzonnen maar gangbaar in TA (technische analyse) echter het probleem is dat de TA een “self fullfilling prophecy” is, als maar genoeg investeerders er in geloven en er naar handelen, wordt het waar (externe factoren buiten beschouwing gelaten). Maar zoals voor alles geldt, doe je eigen onderzoek en investeer alleen wat je bereid bent te verliezen.

   10 juni 2023
 • weet niet wat jullie wel en niet weten maar als je niks weet, houd dan je domme gelul voor je. Wat een ellende, dit soort berichten…. pfffr

  9 juni 2023
  • Waar haal ik dan goede info vandaan? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Iedere adviserende site schrijft anders. Alvast bedankt voor je advies.

   10 juni 2023
   • het crypto kanaal van tweakers bijvoorbeeld. of satoshi radio podcast

    11 juni 2023
  • Lekker onderbouwing ook van jou. 🤦🏻‍♂️

   11 juni 2023
 • ik denk dat Alexander het beter bij andere hobby’s kan houden want van traden en charten heeft meteen zeker geen verstand. lachwekkend gewoon

  10 juni 2023
  • Want? Kom dan ook met argumenten of uitleg wat er verkeerd is….

   11 juni 2023
 • fck de sec
  we hebben jullie dollars niet nodig

  10 juni 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.