Crypto goes to Hollywood

Een Hollywoodfilm over crypto? Cryptocurrencies zijn inmiddels zo populair dat het er van moest komen. En volgens the Hollywood Reporter gaat dit nu ook gebeuren. Onder andere Kurt Russel, Luke Hemsworth en Alexis Bledel gaan een rol vertolken in de nieuwe crime-thriller Crypto.

De film speelt zich af in de buurt van New York. De opnames zijn volgens de Hollywood Reporter al bezig.

Waar gaat de film over?

Waar de film over gaat is nog niet precies bekend, maar the Hollywood Reporter licht alvast een tipje van de sluier op. De film gaat over een een jonge antiwitwas agent die een ingewikkelde zaak moet oplossen. Hij komt terecht in de onderwereld. Daar ontmoet hij een mysterieuze kunstdealer (Bledel), een crypto-enthousiast (Harris) en een corrupte accountant (Kartheiser).

Jordane Yale Levine is een van de producers van Crypto:

‘Cryptocurrencies spreken tot de verbeelding bij consumenten en ondernemers over de hele wereld. Maar nog nooit is dit onderwerp op zo’n genuanceerde en spannende manier vertolkt.’

Niet de eerste film over crypto

Toch is de Hollywoodfilm niet de eerste film die over dit onderwerp gaat. Eerder is er in Vietnam ook al een film geproduceerd over crypto. In de film Bitcoin Heist (2016) volgen we een groep hackers die een bitcoin overval plannen. Een soort Ocean’s Eleven, maar dan met cryptocurrencies. De film werd alleen niet heel goed ontvangen: op IMDb krijgt de productie een 5,8 op een schaal van 1 tot 10.

Witwas-cliché

Cryptofilms lijken nu vooral in te spelen op het cliché dat cryptocurrencies gebruikt worden voor criminele activiteiten zoals witwassen van geld. Dat is ook niet gek. Dit cliché spreekt namelijk misschien wel het meest tot de verbeelding bij het grote publiek. In televisie-series is dit iets genuanceerder. Daar wordt bitcoin af en toe ook genoemd als een digitaal betaalmiddel zonder tussenkomst van een centrale bank.

Wanneer de film in de bioscoop draait is nog niet bekend.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.