Crypto-nieuwsplatform maakt fout omtrent airdrop Oekraïne

Het leek alsof de verwachte airdrop van Oekraïne al was begonnen, maar volgens Etherscan kan de airdrop ‘gespoofed’ zijn. CoinDesk maakte een cruciale fout door te schrijven dat de airdrop al begonnen was. Ze zijn inmiddels teruggekomen op hun foutieve kop.

“Deze token is naar verluidt gebruikt om mensen te misleiden door hen te laten geloven dat het van een bekend adres afkomstig is en kan spam of phishing zijn. Behandel het met voorzichtigheid”, aldus Etherscan.

UPDATE: Oekraïne heeft de airdrop geannuleerd.

De airdrop

Oekraïne meldde eergisteren via twitter dat zij een airdrop zouden organiseren. De verwachte datum daarvoor zou vandaag zijn, 3 maart. Het is alleen nog niet bekend met welke crypto en hoeveel dit zou zijn.

De oude kop van CoinDesk

CoinDesk berichtte vandaag dat deze airdrop al begonnen was. Het nieuwsplatform vertelde dat het land was begonnen met het distribueren van zogenaamde Peaceful World tokens (WORLD). Ze zijn nu teruggekomen van de headline ‘Oekraïne begint de aidrop van WORLD Tokens op Ethereum’ die eerder op de site stond.

Fout kan mensen geld kosten

De tweet van Coindesk met de oude kop krijgt veel haat. Ze zouden mensen op deze manier veel geld kunnen kosten, omdat ze denken dat de airdrop van Oekraïne daadwerkelijk begonnen is. Mensen die meteen reageren op het artikel kunnen per ongeluk geld omzetten in deze token, waar nog niks over bekend is. Er wordt op twitter opgeroepen om niks te doen met deze tokens op Ethereum en de Binance Chain.

Oekraïne heeft nog niks gezegd

Het is nog wachten op de echte details van de airdrop, maar op het moment van schrijven is er nog niks naar buiten gebracht via de officiële kanalen van Oekraïne. De echte bevestiging over de mysterieuze airdrop moet nog komen. Het land vertelde via hun twitter wel dat de ‘snapshot’ van de airdrop vandaag zou komen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.