Oekraïne annuleert airdrop en komt met NFT’s

De verwachte airdrop van Oekraïne is geannuleerd. Dat meldt Mykhailo Fedorov, de vice-minister-president van Oekraïne via twitter. Eerder vandaag maakte CoinDesk nog een cruciale fout, waarbij het platform meldde dat de airdrop al begonnen was.

De tweet

In een recente tweet van Fedorov is te lezen dat de airdrop van Oekraïne geannuleerd is. In plaats daarvan komt het land met NFT’s die de Oekraïnse strijdkrachten moeten steunen:

“Na zorgvuldig beraad hebben we besloten om de dropping te annuleren. Elke dag zijn er meer en meer mensen bereid om Oekraïne te helpen om de agressie terug te vechten. In plaats daarvan zullen we binnenkort NFTs aankondigen om de Oekraïense strijdkrachten te steunen. We hebben GEEN plannen om fungibele tokens uit te geven”, aldus de de vice-minister-president.

Hoe dit er precies uit zal zien, is nog niet bekend. Het lijkt er nu meer op dat mensen binnenkort NFT’s kunnen kopen, in plaats van dat donateurs dit krijgen van het land.

De fout van CoinDesk

Het nieuwsplatform CoinDesk berichtte vandaag voor zijn beurt. Het platform zei namelijk dat deze airdrop al begonnen was. Het nieuwsplatform vertelde dat het land zogenaamde Peaceful World tokens (WORLD) aan het airdroppen was. Ze zijn nu teruggekomen van de oude headline ‘Oekraïne begint de aidrop van WORLD Tokens op Ethereum’.

De oude kop van CoinDesk

Dit bericht werd uiteraard niet goed ontvangen in de crypto-community. Een fout bericht over crypto kan een hoop mensen geld kosten. Investeerders die meteen reageerden op het artikel konden per ongeluk geld omzetten in deze token.

Donaties voor Oekraïne

Oekraïne ontvangt een gigantisch aantal donaties in de vorm van crypto. Het land deelde op 26 februari crypto-wallets waar mensen donaties heen konden sturen.

De hoeveelheid donaties ligt volgens Elliptic al boven de 50 miljoen dollar (45 miljoen euro). ‘Oekraïne en Niet-Gouvernementele Organisaties (NGO’s) kregen meer dan 89.000 cryptoasset donaties sinds het begin van de Russische invasie. Dit is inclusief een donatie van 5,8 miljoen dollar door Polkadot oprichter Gavin Wood, en een CryptoPunk NFT ter waarde van meer dan 200.000 dollar’, aldus Elliptic op hun website.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.