Crypto recap 14 april: Ethereum breekt door 2100 dollar en FTX overweegt nieuwe start

In zijn dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Na al het positieve Ethereum-nieuws van de afgelopen dagen, volgt er nog meer: de koers van de grootste altcoin is namelijk door de grens van 2100 dollar gebroken. Sinds de recente Shapella-update is de ETH-koers blijven stijgen en zijn de cijfers groen. Ook bespreekt Axel de recent bekendgemaakte plannen van de in 2022 gevallen cryptobeurs FTX: het juridische team van het platform heeft aangekondigd een nieuwe start te willen maken met de beurs. Waarom deze beslissing en hoe gaan deze plannen worden vormgegeven?

Verder bespreekt Axel de plannen van een ander groot platform uit de tech-wereld. Twitter komt namelijk met een nieuwe samenwerking met eToro, een sociaal handelsplatform dat financiële diensten en handelsstrategieën aanbiedt. Ook start Euler Finance, dat onlangs gehackt werd maar zijn fondsen weer terugkreeg, binnenkort met het aflossen van zijn verplichtingen en koopt het Amerikaanse miningbedrijf CleanSpark 45.000 nieuwe Bitcoin miners in.

Failliete crypto exchange FTX overweegt een nieuwe start

Crypto exchange FTX overweegt volgens zijn juridische team een herstart. In november 2022 ging de exchange failliet, samen met veel andere bedrijven die een financieel belang hadden in FTX. Dit veroorzaakte een enorme schokgolf door de cryptowereld. Het vertrouwen in crypto kelderde en de prijzen kelderden nog harder.

Onder andere vanwege frauduleus management speelt er nu een rechtszaak tegen de ex-CEO van het bedrijf, Sam Bankman-Fried. De nieuwe CEO John Ray gelooft echter toch in een nieuwe start voor FTX, ondanks de immense reputatieschade die het bedrijf heeft opgelopen.

Over het herstel van de activa zei FTX’s belangrijkste faillissementsadvocaat Andy Dietderich dat de beurs eindelijk het hoofd boven water kon houden: “De situatie is gestabiliseerd en de ramp is voorbij.” Volgens het juridische team zal FTX ook overwegen zijn cryptobeursactiviteiten ergens in het tweede kwartaal van 2024 te herstarten.

Sinds het nieuws is de token van de crypto exchange FTX (die onder de ticker FTT gaat) met zo’n 100% gestegen van €1,20 naar €2,40.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.