Multimiljonair Kevin O’Leary geeft Binance CEO schuld van FTX-drama

Kevin O’Leary, bekend van het televisieprogramma Shark Tank, geeft Binance de schuld van de val van FTX. Hij beweerde dat FTX door Binance met opzet failliet werd verklaard. De twee platforms zouden volgens hem problemen met elkaar hebben voordat de zaak ontplofte.

‘Binance en FTX waren in oorlog’

Deze uitspraken kwamen aan de orde tijdens een getuigenis voor de Senate Banking Committee op 14 december. O’Leary zei dat hij geloofde dat FTX en Binance in een geschil lagen en hij geeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), de schuld van de ineenstorting van FTX. Maar waarom?

“Ik heb een mening. Ik heb de gegevens niet. Deze twee ‘kolossen’, die samen de ongereguleerde markt bezitten en ongelooflijke bedrijven hebben uitgebracht in termen van groei, waren met elkaar in oorlog. En de ene zette de andere opzettelijk buitenspel”, zo vertelde O’Leary.

‘FTX is buitenspel gezet’

“Misschien is er niets mis met liefde en oorlog, maar Binance is een enorm ongereguleerd wereldwijd monopolie. Nu hebben ze FTX buitenspel gezet,” zei hij. Dit zijn serieuze beschuldigingen.

O’Leary neemt aan dat Zhao FTX wilde uitkopen. Opmerkelijk is daarin dat FTX liquiditeitsproblemen kreeg nadat Zhao via Twitter zei dat het zijn FTT-tokens (de munt van crypto exchange FTX) zou verkopen. CZ onthulde destijds dat Binance van plan was om de exchange over te kopen, maar trok zich terug nadat hij de fraude opmerkte van oprichter Sam Bankman-Fried.

Hoe lossen we het op?

Maar wat er ook gebeurt, en wat O’Leary ook vindt, hij hoopt er in ieder geval op dat dit geen fiasco veroorzaakt in de cryptowereld. “We moeten tot op de bodem uitzoeken wat er bij FTX is gebeurd, maar we mogen de ineenstorting ervan er niet toe leiden dat we de grote belofte en het potentieel van crypto opgeven,” zei O’Leary.

Zijn oplossing voor al deze problemen: regulatie. Hij zegt dat er regelgeving nodig is om een herhaling van het FTX-drama voor de rest van de markt te voorkomen. Maar gaat dat echt helpen?

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • De man is helemaal geen miljardair!!

    16 december 2022
  • heel die crypto hangt met leugens aan een

    18 december 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.