Crypto recap 15 september: de Ethereum Merge is succesvol!

In deze video behandelt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin doet vandaag niet zoveel. Het begint er inmiddels op te lijken dat de munt een stablecoin is van 20.000 dollar (niet echt natuurlijk). Na de flinke daling van 10% in één dag, blijft de koers redelijk stabiel.

Dit is natuurlijk niet de belangrijkste munt van vandaag: Ethereum is namelijk succesvol overgestapt op Proof of Stake! Jari brengt je in bovenstaande video razendsnel op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen omtrent de Merge.

De Merge

Ethereum luidt een nieuw tijdperk in. Het netwerk van Ethereum wordt namelijk niet meer beveiligd door miners (een protocol wat men Proof of Work (PoW) noemt), maar door ‘stakers’. Dit protocol noemt men Proof of Stake (PoS).

De Merge – zoals deze overgang van PoW naar PoS heet – is al meerdere keren uitgesteld, maar nu is het eindelijk gelukt! Ethereum is zojuist overgestapt op een ander protocol. Je zou de Merge kunnen vergelijken met een motorwissel in een auto. Er verandert enkel iets onder de motorkap, maar als bestuurder van het voertuig merk je hier verder weinig van.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.