Crypto recap 19 mei: De Nederlandse Bank, Terra (LUNA), en wordt crypto legaal in Rusland?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is vandaag ongeveer 3% gestegen, en de bitcoin dominantie stijgt mee. Vandaag gaan we het hebben over de wedergeboorte van Terra (LUNA), de flinke maatregelen die de Nederlandse Bank nam tegenover illegale crypto bedrijven, en nemen we een kijkje naar de eventuele legalisering van crypto in Rusland.

Crypto legaal in Rusland?

Denis Manturov, de minister van Industrie en Handel van de Russische Federatie, zegt dat Rusland “vroeg of laat” crypto zal legaliseren als betaalmiddel. De Russische overheid heeft namelijk veel onderzoek gedaan over deze mogelijkheid, maar moet nog beslissingen nemen.

Manturov kreeg deze week vragen over crypto als betaalmiddel, waarna hij vertelde dat de legalisering van crypto-betalingen in de pijplijn zit. “Ik denk het wel. De vraag is wanneer en hoe het gaat gebeuren en hoe het in de wet geregeld wordt. Zowel de centrale bank als de overheid zijn er actief mee bezig”, aldus de minister.

DNB pakt illegale crypto aan

Daarnaast kwam de DNB vandaag in het nieuws met een opmerkelijke boodschap; het heeft vorig jaar actie ondernomen om 18 illegale cryptobedrijven te bestrijden. NU.nl meldt dat er van deze rechtszaken al 14 afgerond zijn en twee rechtszaken zijn nog in behandeling. Bij de overige twee is er blijkbaar ‘handhavend’ opgetreden. Kijk bovenstaande video om meer te weten te komen!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.