Crypto recap 20 juli: Bitcoin netwerk voor 60% groen, en Ethereum Classic (ETC) is een winnaar

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin gaat als een malle vandaag. De prijs is al drie dagen achter elkaar groen gekleurd, en zit op dit moment weer boven de 24.000 dollar. Dat is een koers die we al een tijdje niet meer gezien hebben, dus dat is positief voor de bitcoin maximalisten.

Vandaag gaan we het hebben over het Bitcoin netwerk. Deze is namelijk groener dan voorheen gedacht werd. Daarnaast gaan we kijken een oude bekende coin: Ethereum Classic (ETC).

Ethereum Classic is een winnaar

De lang verwachte merge van Ethereum gaat er binnenkort toch echt aankomen. Dit zal ervoor zorgen dat Ethereum weer uit één blockchain bestaat. Hier draaien alle decentrale apps op en wordt gebruik gemaakt van proof of stake. De reden daarvoor is vooral energieverbruik. Dit zou namelijk afnemen na de merge.

Er kan dan niet meer gemined naar Ethereum, dus worden de ETH-miners verplicht om naar andere mogelijkheden te zoeken. Het is vrij simpel voor miners naar Ethereum Classic te kijken, dus wellicht dat ETC uiteindelijk als grote winnaar uit de bus komt, zeker als proof of stake niet zo goed blijkt te werken voor ETH.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.