Crypto recap 8 februari: Bitcoin breekt 23.000 dollar, en ‘er is geen recessie’

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Bitcoin.  De marktleider heeft namelijk de grens van 23.000 dollar overschreden. Hiermee is de prijs al 40% hoger dan op 1 januari.

Daarnaast gaat Axel het hebben over de Amerikaanse minister van financiën. Deze deed een aparte uitspraak.

‘Er is geen recessie’

De Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank) verhoogde vanaf maart 2022 de rente met 4,50 procent om de hoge inflatie te bevechten. Volgens veel analisten was het een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse economie door die renteverhogingen in een recessie zou belanden. 

De huidige minister van financiën van de Verenigde Staten, Janet Yellen, denkt hier compleet anders over. Volgens haar is er geen sprake van een recessie.

Over de gehele linie zien we de Amerikaanse economie wat vertragen, maar de woorden van Yellen laten over het ‘vraagstuk recessie’ niets aan duidelijkheid te wensen over: “Je hebt geen recessie als er in één maand tijd 500.000 banen bijkomen en de werkloosheid op het laagste punt in 50 jaar staat.”

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.