De Gouden Bal (Ballon d’Or) voor de eerste keer als NFT uitgereikt, wat kan je ermee?

De Gouden Bal, een grote voetbaltrofee die al sinds 1956 wordt uitgereikt, betreedt de Web3-wereld. Voor het eerst sinds het 66-jarig bestaan van de beker, is de troffee gisteren ook als NFT uitgereikt. Waarom deze keuze?

Gouden Bal als NFT

De Gouden Bal (Ballon d’Or in het Frans) is voor het eerst als NFT-collectie uitgebracht. Deze NFT is gebaseerd op pyriet, de steen waaruit de trofee is gemaakt. De winnaars kregen ook een ‘echte’ beker, maar daarnaast mochten ze de NFT-versie mee naar huis nemen.

“Het wordt gedigitaliseerd, waardoor deze steen uitzonderlijke eigenschappen krijgt…”, zo zegt de organisatie mysterieus op zijn website. “Deze 2022 fragmenten vormden ook de basis van de Ballon d’Or. Vandaag hebben ze, eenmaal gedigitaliseerd, ongelooflijke eigenschappen en bieden ze u de mogelijkheid om de meest besloten kring van het voetbal te betreden.” Laten we daar even induiken.

De Gouden Bal in NFT-vorm is op de eerste plaats niet alleen bedoeld voor voetballers. Iedereen kan makkelijk aan zo’n NFT komen, mits je daar 249 euro voor over hebt. Deze hebben bepaalde voordelen waardoor je jezelf een beetje ‘high class’ kan voelen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar het heeft een paar interessante use cases.

Wat kan je ermee?

Het kan interessant zijn voor fans die graag over een aantal voordelen willen beschikken. Hieronder staan er vier van de negen:
> Stemrechten op de cryptokunstenaar voor de potentiƫle volgende Gouden Bal-NFT
> Kiesrecht op de potentiƫle oriƫntaties van de Gouden Bal in de Web3-wereld
> Digitale versie van de Gouden Bal van 2022 van France Football (de organisator van de uitreiking)
> Preview van de documentaire over de Gouden Bal 2022

Deze voordelen zijn voor iedereen beschikbaar die een NFT aankoopt, maar je kan ook verschillende prijzen winnen bij de aanschaf. EĆ©n daarvan is bijvoorbeeld 20 jaar toegang tot het evenement. En als we de organisatie mogen geloven, is dit nog maar het begin van haar avontuur in de Web3-ruimte.

“Deze NFT-verzameling legt de basis voor vele projecten en een lange termijn roadmap. Zo zullen alle NFT-eigenaars nu bevoorrecht zijn en de komende jaren als eerste kunnen genieten van de volgende Web3-ervaringen van de Gouden Bal. Whitelist voor de volgende droppings, preview van een mogelijke virtualisatie van de ceremonie in de metaverse en vele andere exclusiviteiten voorbehouden aan de meest besloten kring van de voetbalwereld”, aldus de Gouden Bal op zijn NFT-website.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.