Elon Musk vraagt op Twitter of Tesla Dogecoin moet accepteren

Tesla-CEO Elon Musk heeft zojuist een poll op Twitter gepost en gebruikers gevraagd of de elektronische autofabrikant Dogecoin moet accepteren.

Eerst Bitcoin, dan Doge

Tesla accepteert sinds maart van dit jaar bitcoin voor zijn voertuigen in de VS. Het bedrijf heeft ook plannen om deze mogelijkheid later dit jaar buiten de VS uit te breiden. Musk zei dat ze de bitcoins die ze ontvangen niet zullen omzetten in dollars of euro’s, maar dat ze deze willen vasthouden voor de lange termijn.

Begin dit jaar werd bekend dat Tesla voor 1,5 miljard dollar bitcoin kocht, hiervan heeft het bedrijf inmiddels 10 procent verkocht. Volgens Musk werd dit gedaan om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen.

Musk is een grote fan van DOGE en hij sprak zaterdag tijdens zijn optreden bij SNL veel over deze munt. Nu overweegt Elon of Tesla zijn favoriete mememunt DOGE moet gaan accepteren en heeft hij een poll op zijn Twitter-pagina gedeeld om te zien wat de gemeenschap ervan vindt.

Musk stuurt DOGE naar de maan

Na al zijn getweet over Doge, lijkt er nu ook echt iets te gebeuren met de munt. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een betaling in Dogecoin ontvangen van Geometric Energy Corporation (GEC). De bedoeling is om met deze Doge-investering een missie naar de maan te financieren. Een deel daarvan zal de satelliet van GEC zijn die naar de maan vliegt op een Falcon 9-raket om onderzoek te doen naar de maan.

Koers van Doge stijgt

Een technische analyse op Dogecoin lijkt onbegonnen werk, de munt heeft een eigen willetje. Of ja, eigen wil… de koers van Doge deinst mee op de tweets van Elon Musk. Zo ook vandaag: Na het delen van de poll steeg de koers intens hard. Een uur geleden was de munt nog 0,38 euro waard, maar binnen een mum van tijd steeg dit naar 0,44 euro. Dit is een stijging van 15,8 procent binnen enkele minuten na de tweet.

 

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Helaas, doge is onderuit gegaan en vervolgd zijn weg omlaag.
    Ook heeft de tweet die afgelopen nacht Musk naar buiten bracht niet goed gedaan, ook zeker niet voor Bitcoin.

    13 mei 2021