Elon Musk zet Twitter “schaakmat” en forceert bestuur om voor de rechter bot-informatie te delen

Twitter maakte eerder deze week bekend via de rechtszaal te willen forceren dat Elon Musk het bedrijf alsnog voor de afgesproken 44 miljard dollar overneemt. Wat ze bij Twitter niet hadden verwacht, is dat een rechtszaak precies hetgeen is waar Elon Musk al die tijd op hoopte.

“Schaakmat”

In de bovenstaande tweet die Musk op maandag publiceerde, vat hij het verhaal in vier eenvoudige afbeeldingen samen. “Eerst zeiden ze dat ik Twitter niet kon kopen. Daarna wilden ze geen informatie over het aantal nep-accounts delen. Nu willen ze me via de rechtszaal forceren om Twitter te kopen. Daarmee dwingen ze zichzelf om de bot-informatie voor de rechter te onthullen”, aldus een Musk die zijn lach niet kan inhouden.

Pranay Pathole reageert meteen op het bericht van Musk met de observatie dat het onmogelijk is dat 95 procent van de Twitter-accounts echte mensen betreft. “Mijn notificaties zitten vol met nep, spam en bot-accounts die crypto promoten. Twitter moet zijn data open-source maken en transparant zijn met zijn gebruikers. Transparantie vergroot vertrouwen”, aldus Pathole in reactie op Musk.

Niet lang na zijn eerste bericht, publiceerde Musk een foto van acteur Chuck Norris die achter een schaakbord zit met het bijschrift “Chuckmate”. Waarmee Musk wil aangeven dat hij Twitter in de positie heeft gewerkt waar hij al langer op hoopte. Het heeft er alle schijn van dat de Twitter-Musk-saga nog een interessante staart gaat krijgen.

Crypto-Twitter laat van zich horen

De eerdere beslissing van Musk om de deal af te blazen werd vooral als een negatieve ontwikkeling gezien door de crypto-gemeenschap. Musk heeft immers een voorliefde voor Dogecoin en bezit met zowel zijn bedrijven Tesla en SpaceX als persoonlijk behoorlijke hoeveelheden bitcoin. Met Musk aan het roer van Twitter is de kans daardoor aanwezig dat de social-media gigant ook iets met crypto gaat doen.

Een idee waar Musk publiekelijk mee speelde is om mensen hun accounts te laten verifiëren voor een kleine betaling in een valuta naar keuze. Met een valuta naar keuze bedoelde hij letterlijk dat mensen (grotendeels) zelf mogen bepalen welke fiatmunt of cryptovaluta ze willen gebruiken. Al worden de keuzes waarschijnlijk wel enigszins beperkt tot munten die een zeker volume draaien.

Na de laatste tweets van Musk zijn de kansen op een deal weer toegenomen en dat is een positieve ontwikkeling voor crypto. Twitter is een enorm platform en speelt onbetwistbaar een grote rol in de digitale samenleving. De integratie van betaalmogelijkheden op Twitter zet voor het platform ook de deur open om zich op de financiële markt te richten.

Twitter als neobank?

Het interessante aan een platform als Twitter is dat het al miljoenen gebruikers heeft. Volgens de laatste cijfers van het bedrijf heeft het maandelijks ongeveer 450 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn cijfers waar de gemiddelde bank nog niet eens van kan dromen. In theorie kan Twitter dat enorme netwerk aan gebruikers vrij eenvoudig omtoveren in een financieel netwerk. Een netwerk waarin mensen elkaar kunnen betalen, spaartegoeden aanhouden, leningen afsluiten, aandelen en andere financiële assets kopen en verkopen en nog veel meer.

Elon Musk is een ondernemer die snel beweegt en groot denkt. Het lijkt dan ook een zekerheid dat een plan als dit in ieder geval in zijn achterhoofd zit. Zeker gezien zijn verleden als mede-oprichter van PayPal. Dit laat zien dat hij altijd al geïnteresseerd is geweest in en kennis heeft van betaalplatforms.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.