Ethereum herhaalt patroon van Bitcoin in 2015 voorafgaand aan rally naar 20.000 dollar

Sinds het dieptepunt van maart is de koers van Ethereum met meer dan 170 procent gestegen. Op dit moment is 1 ether ongeveer 216 euro waard. Maar volgens een analist is deze prijsbeweging nog maar het begin.

De koersbewegingen van ethereum lijken namelijk erg veel op die van bitcoin in 2015 en 2016. Op dat moment bereikte bitcoin een bodem, voordat het aan de nieuwe bull market begon en uiteindelijk 20.000 dollar aantikte. ‘Als jij nu geen accumulatie ziet, dan zijn wij geen vrienden,’ zegt de analist op Twitter.

Huh, accumulatie?

Met de term accumulatie baseert analist Wolf zich op de theorie van Wyckoff, een beursautoriteit uit de 19e eeuw wiens ideeën nog steeds worden gebruikt in de technische analyse.

Volgens Wyckoff spreek je van accumulatie wanneer de koers zijwaarts beweegt. In deze fase kopen slimme investeerders al in, voordat de koers hard omhoog gaat.

De volgende fase is de uptrend, waarbij de koers vooral omhoog gaat. Bij bitcoin betekende dat destijds een indrukwekkende stijging, van 300 dollar naar 20.000 dollar in anderhalf jaar tijd. Is Ethereum hetzelfde lot beschoren?

Niet iedereen is positief

Als je puur naar de koers kijkt, dan ziet de toekomst van Ethereum er rooskleurig uit. Maar niet iedereen is even positief.

Volgens Multicoin Capital manager Kyle Samani wordt DeFi “geconfronteerd wordt met een aantal echte uitdagingen” die de groei en adoptie van Ethereum zal verhinderen. Met DeFi wordt Decentralized Finance bedoeld, dat zijn financiële toepassingen die gebouwd zijn op het Ethereum netwerk.

Volgens Samani kan de bloktijd van 14 seconde problemen vormen voor DeFi: “Je kan geen globaal systeem bouwen voor vele gebruikers op een Proof of Work chain. Dat werkt simpelweg niet. Ik denk dat we op een plateau zitten wat betreft DeFi – in Ethereum, niet in dollar.’

Toch blijft DeFi op Ethereum groeien. Eerder deze week schreven we dat de waarde van de DeFi-industrie is gestegen tot meer dan één miljard dollar. Wanneer DeFi blijft groeien, kan dat ook een positieve impact hebben op de koers van Ethereum.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.