ether short koers

Ethereum futures in 2020 haalbaar, beter voor koers dan bitcoin

Als het aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ligt, is het goed mogelijk dat in 2020 Ethereum-futures worden aangeboden op de markt. Mocht altseason tegen die tijd nog niet begonnen zijn, dan is de timing goed, want de prijzen zijn nu nog relatief laag.

Futures binnen een jaar mogelijk

De reden waarom het belangrijk is dat de prijs zo laag is, komt door eerdere lanceringen van futures. Eind 2017 werden namelijk bitcoin futures gelanceerd en prompt zakte de koers als een pudding in elkaar.

Tijdens de eerste dag van DC Fintech Week zei Heath Tarbert, de voorzitter van de CFTC, dat hij absoluut gelooft dat Ethereum-futures de komende 6 tot 12 maanden gelanceerd kunnen worden.

“Het volume waarnaar het zal handelen, geen idee, dat is wat de markten beslissen, maar mijn gok is nu dat we ten minste … een beetje meer duidelijkheid hebben over ether’s futurescontracten.”

Nog geen officiële aanvragen

Hij moest hier wel bij vermelden dat er nog geen officiële aanvragen zijn ingediend door bedrijven die ether futurescontracten willen lanceren. Er gaan wel geruchten de ronde, dat Seed CX, ErisX, Tassat en LedgerX geïnteresseerd zijn om ether futures aan te bieden.

Tarbert zegt dat als de CFTC goedkeuring geeft voor een gereguleerde exchange, beleggers veel vertrouwen kunnen krijgen in afgeleide investeringsproducten op ether. ‘Er is geen mogelijkheid tot marktmanipulatie’.

Betere omstandigheden dan bitcoin

De koers van Ethereum is nog ver verwijderd van zijn hoogtepunt. In januari 2017 was één ether nog 1.187 euro. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor ongeveer 160 euro.  Bitcoin bereikte de hoogste koers ooit zo rond de lancering van bitcoin futures eind 2017/begin 2018.

Eigenlijk werden twee bitcoin futureproducten tegelijkertijd gelanceerd waardoor grote investeerders twee mogelijkheden kregen om short te gaan op de koers. En dat heeft ze veel geld opgeleverd, de koers zakte namelijk snel in elkaar.

Dat zag ook Cactus:

Hij zegt dat de bitcoin futures op het perfecte moment werden gelanceerd, op het hoogtepunt van de bullmarkt. Cactus zegt dat bitcoin duidelijk veel te duur was. Short gaan was de enige logische optie.

ETH is op dit moment op geen enkele manier te duur en de markten zijn niet overbought (dat meet je met een indicator genaamd RSI). Ether is nog steeds 86,5% minder waard dan op het hoogtepunt.

Daarnaast is er nog een lichtpuntje voor ether, ETH2.0 is namelijk in ontwikkeling. Deze fundamentele ontwikkeling aan het protocol, gekoppeld aan de lage huidige prijs, kan juist zorgen voor het tegenovergestelde effect van de bitcoins futures uit 2017. Immers, toen kon de prijs alleen nog maar omlaag.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Waar blijven de praktijk toepassingen in ons dagelijks leven?

    23 oktober 2019