Categories: Ethereum

Voor het eerst in een jaar meer dan één miljoen dagelijkse Ethereum transacties

Nu we de bear market van 2018 achter ons hebben gelaten, komt de cryptomarkt dit jaar weer op stoom. En dat merk je niet alleen aan de prijs. Op het Ethereum netwerk werden op 28 juni namelijk meer dan een miljoen transacties geregistreerd. Dat is voor het eerst sinds mei 2018, blijkt uit data van Ethereum block explorer Etherscan.

Ethereum is het netwerk van de cryptomunt ether. Het is een van de oudste en grootste altcoins. Bedenker van het netwerk en de munt is Vitalik Buterin, een jonge Russische programmeur. Hij schreef in 2013 het whitepaper voor Ethereum, en in 2015 ging het netwerk live. Ether staat al jaren in de top drie cryptocurrency’s, als je kijkt naar de totale marktwaarde.

Prijs en transacties met elkaar in verband

Het aantal van een miljoen transacties ligt dichtbij het record op het netwerk van Ethereum. Op donderdag 4 januari 2018 waren er 1.349.890 transacties op het netwerk. Ruim een week later bereikte ether de hoogste prijs ooit: 1.168 euro.

De prijs van ether daalde erna, en het aantal transacties ook. Op 9 februari werd het laagste aantal transacties van afgelopen bear market gehaald. Op die dag werden er slechts 381.151 transacties verstuurd op het Ethereum netwerk. De prijs was met 104 euro toen ook relatief laag.

Hieronder zie je de de grafiek van het aantal transacties (boven) en de grafiek van de prijs (onder). Wanneer de prijs stijgt, stijgt het aantal transacties ook mee:

Bekijk actuele ether koers

Verbeteringen op Ethereum netwerk zijn onderweg

Er wordt nog steeds hard gewerkt om het Ethereum netwerk te verbeteren. Zo wordt in 2020 de overstap gemaakt naar Proof of Stake. Dat is een meer energiezuinige manier om ether te minen. Dit jaar zijn de fundamenten hiervoor al gezet met de Constantinople update van februari.

Daarnaast wil Vitalik Buterin zich meer gaan richten op privacy op het Ethereum netwerk. In de toekomst wil hij dat het moeilijker wordt om te zien waar een transactie vandaan komt.

Frank Smits

Midden 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Eerst vanwege de koers, nu omdat ik geloof dat bitcoin een essentieel onderdeel van een nieuwe digitale samenleving gaat worden.

Recent Posts

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

13 uur ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

2 dagen ago

Bitcoin koers analyse: binnen paar uur tien procent op en neer

Wat gebeurt er veel deze week! De koers stuitert op en neer. En niet zo'n klein beetje, de bitcoin koers…

2 dagen ago

Ondanks dalende koers blijft bitcoin veilige haven, all-time high prijs eind 2019

Het marktsentiment van cryptocurrency is zo veranderlijk als een potje Mario Kart. Soms word je wakker met groene candles en…

2 dagen ago

De geopolitieke gevolgen van stablecoins

Sinds 2018 is er een ongekende explosie van stablecoins op de markt. Anton Lucian schrijft dat nu Libra en de…

3 dagen ago

Bitcoin koersanalyse: prijs daalt 16 procent en bitcoin is in korte tijd te veel verkocht

Afgelopen dinsdag schreven wij in onze koersanalyse dat bitcoin zich in een driehoek bevond. En als die aan de onderkant…

3 dagen ago