Categories: Ethereum nieuws

Voor het eerst in een jaar meer dan één miljoen dagelijkse Ethereum transacties

Nu we de bear market van 2018 achter ons hebben gelaten, komt de cryptomarkt dit jaar weer op stoom. En dat merk je niet alleen aan de prijs. Op het Ethereum netwerk werden op 28 juni namelijk meer dan een miljoen transacties geregistreerd. Dat is voor het eerst sinds mei 2018, blijkt uit data van Ethereum block explorer Etherscan.

Ethereum is het netwerk van de cryptomunt ether. Het is een van de oudste en grootste altcoins. Bedenker van het netwerk en de munt is Vitalik Buterin, een jonge Russische programmeur. Hij schreef in 2013 het whitepaper voor Ethereum, en in 2015 ging het netwerk live. Ether staat al jaren in de top drie cryptocurrency’s, als je kijkt naar de totale marktwaarde.

Prijs en transacties met elkaar in verband

Het aantal van een miljoen transacties ligt dichtbij het record op het netwerk van Ethereum. Op donderdag 4 januari 2018 waren er 1.349.890 transacties op het netwerk. Ruim een week later bereikte ether de hoogste prijs ooit: 1.168 euro.

De prijs van ether daalde erna, en het aantal transacties ook. Op 9 februari werd het laagste aantal transacties van afgelopen bear market gehaald. Op die dag werden er slechts 381.151 transacties verstuurd op het Ethereum netwerk. De prijs was met 104 euro toen ook relatief laag.

Hieronder zie je de de grafiek van het aantal transacties (boven) en de grafiek van de prijs (onder). Wanneer de prijs stijgt, stijgt het aantal transacties ook mee:

Bekijk actuele ether koers

Verbeteringen op Ethereum netwerk zijn onderweg

Er wordt nog steeds hard gewerkt om het Ethereum netwerk te verbeteren. Zo wordt in 2020 de overstap gemaakt naar Proof of Stake. Dat is een meer energiezuinige manier om ether te minen. Dit jaar zijn de fundamenten hiervoor al gezet met de Constantinople update van februari.

Daarnaast wil Vitalik Buterin zich meer gaan richten op privacy op het Ethereum netwerk. In de toekomst wil hij dat het moeilijker wordt om te zien waar een transactie vandaan komt.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

10 uur ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

14 uur ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

15 uur ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

1 dag ago

Pump en dump alleen bij bitcoin en cryptocurrency? 20 miljoen euro boete voor Morgan Stanley

Iedereen die al wat langer in cryptocurrency zit, is bekend met pump en dump strategieën. P&D lijkt dan ook voorbehouden…

1 dag ago

Nic Carter: ‘Libra van Facebook schudt overheden wakker’

De introductie van Facebook’s digitale valuta Libra heeft veel teweeggebracht dit jaar. De munt is nog niet gelanceerd, dus het…

2 dagen ago