Categorieën: Ethereum nieuws

Voor het eerst in een jaar meer dan één miljoen dagelijkse Ethereum transacties

Nu we de bear market van 2018 achter ons hebben gelaten, komt de cryptomarkt dit jaar weer op stoom. En dat merk je niet alleen aan de prijs. Op het Ethereum netwerk werden op 28 juni namelijk meer dan een miljoen transacties geregistreerd. Dat is voor het eerst sinds mei 2018, blijkt uit data van Ethereum block explorer Etherscan.

Ethereum is het netwerk van de cryptomunt ether. Het is een van de oudste en grootste altcoins. Bedenker van het netwerk en de munt is Vitalik Buterin, een jonge Russische programmeur. Hij schreef in 2013 het whitepaper voor Ethereum, en in 2015 ging het netwerk live. Ether staat al jaren in de top drie cryptocurrency’s, als je kijkt naar de totale marktwaarde.

Prijs en transacties met elkaar in verband

Het aantal van een miljoen transacties ligt dichtbij het record op het netwerk van Ethereum. Op donderdag 4 januari 2018 waren er 1.349.890 transacties op het netwerk. Ruim een week later bereikte ether de hoogste prijs ooit: 1.168 euro.

De prijs van ether daalde erna, en het aantal transacties ook. Op 9 februari werd het laagste aantal transacties van afgelopen bear market gehaald. Op die dag werden er slechts 381.151 transacties verstuurd op het Ethereum netwerk. De prijs was met 104 euro toen ook relatief laag.

Hieronder zie je de de grafiek van het aantal transacties (boven) en de grafiek van de prijs (onder). Wanneer de prijs stijgt, stijgt het aantal transacties ook mee:

Bekijk actuele ether koers

Verbeteringen op Ethereum netwerk zijn onderweg

Er wordt nog steeds hard gewerkt om het Ethereum netwerk te verbeteren. Zo wordt in 2020 de overstap gemaakt naar Proof of Stake. Dat is een meer energiezuinige manier om ether te minen. Dit jaar zijn de fundamenten hiervoor al gezet met de Constantinople update van februari.

Daarnaast wil Vitalik Buterin zich meer gaan richten op privacy op het Ethereum netwerk. In de toekomst wil hij dat het moeilijker wordt om te zien waar een transactie vandaan komt.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Man maakt token van zichzelf, laat mensen stemmen over levenskeuzes

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in de cryptowereld, kan het altijd…

2 uur geleden

Vitalik Buterin van Ethereum noemt DeFi spannend maar voor de korte termijn

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum tempert de euforie rond DeFi. Hij zegt dat de…

3 uur geleden

In Facebook groepen worden nep zelfmoordpillen voor bitcoin verkocht

Een onderzoek van het BBC heeft tientallen Facebookpagina's aan het licht gebracht die beweren een…

8 uur geleden

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

1 dag geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

1 dag geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!