Waarde transacties Ethereum op hoogste punt ooit in december 2018

Het aantal dollar dat is verstuurd in ether was nog nooit zo hoog geweest als in december 2018. Tenminste, als we de activiteit direct na de DAO hard fork in 2016 niet meerekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Diar.co. Diar.co is een statistiekbureau, gespecialiseerd in blockchain en cryptocurrency.

In december 2018 werd er voor een totaal van 115 miljoen dollar aan ether verstuurd. Zo’n hoog aantal in transactievolume is nog nooit behaald op het Ethereum netwerk. Er wordt dus voor een record waarde aan ethers verzonden. Dat kan je zien op onderstaand histogram van Diar:

Aantal transacties stabiel

Diar keek ook naar het aantal transacties dat het Ethereum netwerk heeft verwerkt. Deze is nu vrij stabiel. Vanaf oktober vinden er maandelijks ongeveer 16 tot 17 miljoen transacties plaats met ether. Het onderzoeksbureau schat dat er in januari 2019 ongeveer 15 miljoen ether transacties worden verwerkt.

Daarnaast opvallend: er worden meer ether transacties dan bitcoin transacties verwerkt (zie figuur hieronder).

Maar: dalende marktwaarde

Hoewel de transactiewaarde hoger dan ooit is, kunnen we dit niet terugzien in de totale marktwaarde van Ethereum, oftewel de waarde per munt maal het aantal munten in omloop. Volgens hetzelfde onderzoek van Diar.co is de totale marktwaarde van Ethereum in 2018 alleen maar lager geworden:

Op het moment van schrijven heeft Ethereum een totale marktwaarde van 12,3 miljard dollar. Hiermee staat Ethereum op de derde plek wat betreft de marktwaarde. XRP staat met 13 miljard dollar iets hoger in de rangorde. Bitcoin blijft met een totale marktwaarde van 62,6 miljard dollar fier bovenaan staan.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ӏ am genuinely hapρy to glance at this blog postѕ
    which includes tons off useful data, thamks foг providing these kinds of statistiϲs.

    9 maart 2019