Executive Officer van Zwitserse bank: regelgeving zorgt voor meer crypto-adoptie

Christian Borel, Senior Executive Officer bij SEBA Bank, ziet toekomst in crypto voor de institutionele beleggers. In een interview met CoinTelegraph vertelt hij dat een duidelijke regelgeving het startschot kan geven voor meer crypto-adoptie.

Er moet meer duidelijkheid komen

Hij verwacht niet dat deze adoptie op de korte termijn zal plaatsvinden, maar eerder op de middellange termijn. “Ik verwacht dat de betrokkenheid bij crypto zal versnellen, ingegeven door een duidelijker regelgevingsklimaat,” vertelde Christian Borel van SEBA Bank aan Cointelegraph. Hij zegt dat als de wetten duidelijk zijn, de crypto-adoptie zal versnellen. Het enige punt wat dus volgens hem tussen de insitutionele belegger en crypto instaat, is duidelijkheid.

“Ik verwacht een aanzienlijke versnelling te zien in de betrokkenheid en adoptie van digitale activa door instellingen ingegeven door een duidelijker regelgevingsklimaat, aangezien deze institutionele spelers een gereguleerde tegenpartij nodig zullen hebben waarin ze veilig kunnen opereren”, zegt Borel.

‘Digitale banken worden steeds alomtegenwoordiger’

Hij merkte ook op crypto in de lijn ligt van de belangen van instellingen. “Institutionele beleggers zijn altijd zeer attent geweest op nieuwe investeringsmogelijkheden en hun interesse in de sector van de digitale activa is coherent met deze benadering,” aldus de executive officer tegen CoinTelegraph.

Er zijn volgens hem veel mensen die vraag hebben naar digitale activa, en hij vertelt dat een ‘digital asset bank’ “een volledig pakket van traditionele bankdiensten” met zich meebrengt. “Ik geloof dat digitale activabanken steeds alomtegenwoordiger zullen zijn naarmate de digitale economie groeit en zich aanpassen aan de evoluerende behoeften van klanten en prospects in de snelle digitale activa-economie.”

BTC/EUR 1M

Toen CoinTelegraph vroeg naar de voordelen van digitale assets, merkte hij op dat het een “aantrekkelijk alternatief” is. De andere optie is namelijk om het geld op de bank te houden tegenover lage rentetarieven en late rendementen. Dit is een van de grootste redenen om voor crypto te kiezen. Bitcoin draaide in de afgelopen vijf jaar een rendement van 3046% tegenover de euro en 3116% tegenover de Amerikaanse dollar.

Zwitserland is niet vies van crypto

Afgelopen week kondigde de Zwitserse stad Lugano aan dat zij bitcoin, tether en hun eigen crypto LVGA zullen accepteren als wettig betaalmiddel. Het land lijkt koploper in reguleringen en adoptie op het Europese continent. Door deze actie krijgen bovengenoemde crypto legale status, waardoor elke burger en elk bedrijf hiermee moet kunnen betalen in Lugano.

Dit nieuws komt niet geheel onverwacht voor een land als Zwitserland. Dit was namelijk het eerste land waarin een waakhond goedkeuring gaf voor een investeringsfonds voor crypto. Daarnaast maakte het land zelf in januari een succesvolle test met Central Bank Digital Currency’s (CBDC’s).

Een andere Zwitserse bank genaamd Swissquote, meldde eerder al dat zij een eigen crypto exchange willen openen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.