Franse wetgever wil anonieme cryptocurrency’s verbieden

Eric Woerth is het hoofd van de Franse financiële commissie. Hij stelt een verbod voor op anonieme cryptocurrency’s, dit schrijft hij in een recent rapport over crypto assets en blockchain.

Verbod op privacycoins

Woerth zegt hierover: “Het zou ook gepast zijn geweest om een ​​verbod op de verspreiding en handel in cryptocurrency’s voor te stellen die volledige anonimiteit garanderen, door partijen die bewust KYC voorkomen. […] Dit is het geval voor een bepaald aantal cryptocurrency’s zoals Monero, PIVX, DeepOnion en Zcash waarvan het doel is om elke mogelijkheid om de houders te identificeren omzeilen. Tot nu toe is hier geen regelgeving voor”

Maar er is wel onderscheid

Ook onderzoekt Eric Woerth mogelijke problemen in verband met cryptocurrency’s, waaronder fraude, belastingontduiking, witwassen van geld en het energieverbruik:

“Het onderscheid tussen de verschillende toepassingen van cryptocurrency’s moet worden uitgebouwd, om nauwkeurigere wetgeving in het algemene belang vast te stellen, evenals het privébelang van de ondernemers binnen dit domein.”

Japan ook kritisch op privacycoins

In april vorig jaar stelden Japanse toezichthouders vergelijkbare maatregelen voor door te voorkomen dat exchanges anoniem altcoins zoals Dash (DASH) en Monero zouden verhandelen. “Er moet serieus worden besproken of een geregistreerde cryptocurrency exchange moet worden toegestaan ​​om dergelijke valuta’s te gebruiken,” zei een niet nader genoemd lid van het Japanse Financial Services Authority.

Frankrijk wil wel, maar doet niet

Afgelopen december verwierp het Franse parlement voorstellen op de financieringswet van 2019, het voorstel was om de belastingregels op crypto te versoepelen.

In 2017 zei de Franse president Emmanuel Macron dat hij zou willen dat Frankrijk een “startup nation” zou worden. Hij wil graag dat het aantrekkelijk is voor fintech- en blockchainbedrijven om zich te vestigen.

Dit staat haaks op de algemene houding van Frankrijk ten opzichte van digitale valuta. Een ander voorbeeld: In november vorig jaar weigerde de Franse centrale bank een plan goed te keuren waarmee duizenden tabakskiosken bitcoin mochten verkopen, te beginnen in januari 2019.

Het rapport (PDF) is publiekelijk gedeeld.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.