CFTC is klaar voor futures op Ethereum (ETH) prijs, koers stijgt met ruim 10%

Je kon erop wachten, de prijs van ether is wakker geschud en lijkt nu net als bitcoin de weg naar boven te hebben gevonden. En het lijkt of de koers door fundamenteel nieuws omhoog geduwd wordt.

Ethereum futures

Dat fundamentele nieuws komt van het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). In een interview met CoinDesk vertelde een anonieme vertegenwoordiger van de CFTC dat de organisatie klaar is om futures op ether goed te keuren.

Namens de CFTC zegt hij dat ze zich op juridisch vlak geen zorgen maken bij het aanbieden van derivaten op ether. Er is nog niet hard gemaakt welke producten precies aangeboden gaan worden, maar dit is een goed nieuws voor de koers van ether. Hij vult aan:

“Stel dat een effectenbeurs naar ons toe komt en zegt: ‘we willen dit specifieke product lanceren.’ … Als ze bij ons zouden komen met een bepaald derivaat dat aan onze vereisten voldoet, denk ik dat er een goede kans is dat het wij het goedkeuren. ”

Future is in het Nederlands toekomst. Je investeert niet direct in ether maar je gokt op de toekomstige waarde van de coin. Of die nu omhoog of omlaag gaat.

Dat lijkt misschien niet heel significant maar in 2017 werden futures ook toegestaan voor bitcoin. Niet veel later stond bitcoin op een all time high.

Prijzen kunnen niet achterblijven

Het is natuurlijk allemaal relatief, maar vergeleken met bitcoin had ether maar een rustige maand. Bitcoin steeg liefst 26 procent vorige maand. Ether steeg ‘maar’ 12 procent. Eigenlijk deed ether het vorige maand helemaal niet slecht, maar dat werd enigszins ondergesneeuwd door het succes van bitcoin.

Ether was zeven dagen geleden 139,24 euro en is nu ongeveer 160 euro waard. Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur is gestegen naar iets meer dan zeven miljard euro. Afgelopen week lag dat gemiddeld op ongeveer 6 miljard euro.

Deze statistieken, en nog veel meer kan je het beste bekijken op onze koerspagina:

Bekijk actuele koers Ethereum

Bitcoin, ether en al haar broertjes en zusjes hebben ervoor gezorgd dat de hoogste totale marktwaarde van 2019 behaald is. Hoe bitcoin dat deed lees je in onze laatste technische analyse.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.