Gaming PC fabrikant Razer laat je minen wanneer je niet aan het gamen bent

Gaming hardware fabrikant Razer heeft een app gelanceerd die gebruikers beloont voor het minen van crypto. Maar daarvoor in de plaats ontvangen gebruikers geen geld of crypto. maar loyaliteitspunten. Deze punten kunnen zij kwijt om producten van Razor te kopen.

Razer Softminer

Het gaat om de applicatie Razer Softminer. Heb je een videokaart die je even niet gebruikt om te gamen? Dan kan je die gebruiken om crypto te minen. Dat kan op verschillende blockchains, waaronder die van Ethereum.

Je wordt hier dan voor beloond in de vorm van Razer loyaliteitspunten.  De hoeveelheid punten die je verdient is afhankelijk van de grafische kracht van jouw computer en videokaart.

Kritiek

Op sociale media is er kritiek  op de werkwijze van Razer. Sommige cryptovolgers vallen over het feit dat je wel crypto minet, maar hier geen crypto voor ontvangt:

Inkomsten miners dalen

Daar komt bij dat de cryptomarkt op dit moment in een dalende trend zit. De algemene cryptomarkt is met 80 procent gedaald, en de inkomsten uit het minen van crypto dalen daardoor ook. Voor sommige miners is dit zelfs de reden om apparatuur af te sluiten. Het is dan ook de vraag of er überhaupt winst gemaakt kan worden met de software van Razer.

Vorige maand voegde de Taiwanese technologie-gigant Asus op dezelfde manier de mogelijkheid toe om gamers toe te staan hun grafische kaarten te gebruiken om een deel van de winst uit het minen van cryptocurrency te verdienen. Asus ging een samenwerking aan met Quantumcloud, mining applicatie provider, en betaalt gebruikers contant via PayPal of WeChat.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.