Bedrijven investeren steeds meer in bitcoin, Grayscale overtreft MicroStrategy

Grayscale Investments, een van de grootste investeringsfondsen in cryptovaluta, is weer begonnen met bitcoins kopen. Volgens gegevens van Bybt is het beheerd vermogen van Grayscale de afgelopen week met meer dan 180 miljoen dollar (maar liefst 17.100 Bitcoin) toegenomen.

2,5 procent van alle bitcoins

De grafiek hieronder komt van Bybt en kun je hier ook live bekijken.

Dit brengt het totale aantal bitcoin onder beheer op 449.900, wat op het moment van schrijven goed is voor bijna 5 miljard dollar (4,28 miljard euro) aan bitcoin. Als je kijkt hoe dit zich verhoudt tot alle bitcoins die tot nog toe gemined zijn, dan zie je dat Grayscale 2,5% van de totale beschikbare voorraad beheert.

Er zijn nu 18,5 miljoen bitcoins gemined, naar schatting zijn 2 miljoen hiervan ‘verloren.’ Er komen de komende 120 jaar nog maximaal 2,5 miljoen bitcoins bij, dus als je nu al 2,5% van alle huidige bitcoins hebt dan zit je voorlopig wel goed.

MicroStrategy versus Grayscale

Grayscale is niet het enige bedrijf dat het nieuws haalt met hun glimmende, nieuwe bitcoins. MicroStrategy, een business intelligence-bedrijf, investeert ook veel geld in cryptocurrency. Dit doen ze wel om andere redenen dan Grayscale. Laatstgenoemde investeert en beheert geld van anderen in een fonds en gebruikt dat fonds om bitcoins te kopen.

MicroStrategy gebruikt hun eigen dollar reserves om bitcoins te kopen om waarde vast te houden. Tot nog toe hebben ze meer dan 400 miljoen dollar van hun reserves aangewend om BTC te kopen. Toch is dit nog niet eens een tiende van wat Grayscale bezit. Ze hebben nu 38.250 bitcoins in beheer.

Barry Silbert, de CEO van Grayscale tweette (al dan niet voor de grap) dat de twee bedrijven aan een wedstrijdje doen.

Welke cryptocurrency’s heeft Grayscale in beheer?

Grayscale is transparant over hun portefeuille, zoals te zien is aan de tweet hieronder. Gisteren deelde het bedrijf dat ze een een beheerd vermogen van 5,8 miljard dollar hebben. Deze som geld is opgebouwd uit meer dan alleen bitcoin, waaronder Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Horizen, Litecoin, Stellar Lumens, Ripple’s XRP en ZCash. Bekijk al deze cryptocurrency koersen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.