Cryptomarkt springt op groen, bitcoin, ethereum, EOS en altcoins stijgen

Eindelijk is het weekend voorbij! De meeste cryptocurrency koersen hadden een paar slechte dagen en zagen flinke dalingen. Maar aan het begin van de week kleurt de markt (licht) groen.

Totale waarde cryptomarkt stijgt

De marktkapitalisatie voor cryptocurrency is met 1,27% gestegen tot 1,07 biljoen euro. Dat klinkt veel, maar een jaar geleden lag de totale waarde 50,59% hoger dan nu. Bitcoin beslaat 38,55% van de cryptomarkt en heeft een marktkapitalisatie van 412 miljard euro.

Marktkapitalisatie bereken je door het totale aantal van alle beschikbare coins te vermenigvuldigen met de actuele koers.

Stablecoins zoals USDT en USDC worden ook in deze berekening meegenomen, deze zijn 154 miljard euro waard en beslaan 14,4% van de totale waarde.

Bron Coingecko

Bitcoin stijgt licht

Als de bitcoin koers stijgt, dan kan het niet anders dan dat de totale waarde van de cryptomarkt opleeft, aangezien bitcoin bijna 38,55% voor zijn rekening neemt. Bitcoin is de afgelopen 24 uur gestegen met 1,28% en wordt nu verhandeld voor 21.400 euro.

Ethereum in afwachting van The Merge

Ook Ethereum maakt eindelijk weer een sprong(etje). In aanloop naar The Merge op 15 september had de koers van Ethereum de smaak goed te pakken, maar afgelopen week kwam daar verandering in. De grafiek hieronder start begin juli, toen werd ETH verhandeld voor ongeveer 1000 euro.

De koers had ongeveer een maand nodig om te verdubbelen, met als hoogste prijs 1972 euro. De actuele Ethereum koers is 1600 euro, een stijging van 1%.

Dit artikel is geen technische analyse, dus we houden het kort. Maar als Ethereum verder daalt dan ligt de volgende grote ondersteuning is in de buurt van 1.525 euro. Mocht ETH dus zakken vandaag dan is dat bedrag realistisch. Daaronder ligt een koersdoel van 1465 euro.

Maar gezien The Merge over een paar weken zal plaatsvinden, dit is een van de grootste en belangrijkste updates in de geschiedenis van crypto, kan de koers ook een megasprong omhoog maken. Kortom, ‘t kan vriezen, ‘t kan dooien.

EOS stijgt 9% in aanloop naar hard fork

Ethereum is niet het enige crypto-project dat een hard fork kan verwachten. Volgens Jack Gall van de EOS Network Foundation krijgt EOS een flinke update op 21 september. Er wordt zelfs gesproken over een rebranding, dus krijgt EOS een nieuw logo en een nieuwe naam.

Dat werd ook wel tijd, EOS belooft al jaren veel, maar levert vrijwel niets. Althans, niet genoeg om de community tevreden te houden. Crypto zou crypto niet zijn als een naamswijziging niet zou zorgen voor een enorme koersstijging, ook al verandert er inhoudelijk niets aan het crypto-project.

De grafiek hieronder laat twee stijgingen van 30% zien in een week. Met een beetje goede timing voor kopen en verkopen lag hier een goede kans. Geen financieel advies, maar hetzelfde geldt als wat ook voor Ethereum geldt. De upgrade is pas over een paar weken en de hype zou zomaar het grote publiek kunnen bereiken.

De huidige EOS koers is 1,52 euro, een stijging van 9% vergeleken met gisteren. Als we kijken naar de maandelijkse prestatie van EOS, dan is de koers zelfs met 37% gestegen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Beunhaas

    22 augustus 2022