Handelsvolume India daalt drastisch na belastingwet voor bitcoin en crypto

De hoge belasting komt hard aan in India. Vanaf 1 april is de belasting op crypto verhoogd naar 30%, waardoor het handelsvolume flink daalde op exchanges. In het ergste geval was er een daling van 55% genoteerd.

Hoger belast dan kansspelen

Het is al een tijdje rumoerig rondom de Indiase cryptobelasting. In eerste instantie waren investeerders zowel blij als boos over de hoge belasting. Een gereguleerde cryptomarkt zorgt aan de ene kant dat het niet zo makkelijk geband wordt, waardoor veel nieuwsplatforms berichtten over ‘legale’ crypto in India. Maar aan de andere kant is 30% belasting op winst van gigantische proporties.

Op 1 april werd de belasting verhoogd op digitale activa, waaronder ook NFT’s, zelfs na een stormvloed aan kritiek. Het land gaf geen gehoor aan crypto-investeerders en zag hun kans schoon om mee te liften met de crypto-hype. Deze 30% belasting is namelijk nog hoger dan de belasting op wedden, gokken en loterijen, waardoor het percentage erg lukraak oogt. Gokken wordt bijvoorbeeld ‘maar’ met 28% belast.

Daar komt nog 1 procent bij

Als deze 30% nog niet genoeg was, wordt er ook nog eens 1% belast over elke transactie. Dit noemt men Tax Deducted at Source (TDS). Dus bij elke trade die je maakt, wordt er 1% betaald aan de belasting, en van alle winst die je daarvan overhoudt, wordt nog eens 30% betaald.

Het is dus logisch dat de investerende bevolking van India gas terug neemt. Lokale media zegt dat de het handelsvolume de eerste drie dagen daalde tussen 15% tot 55%. Nischal Shetty, CEO van WazirX – India’s grootste exchange – noemde de TDS “het slechtste scenario voor de industrie,” volgens Bloomberg.

Aditya Singh van Crypto India tweette statistieken van Indiase exchanges. Bij alle markten zijn duidelijke afnames te zien sinds dat de belastingwet in werking trad. Het handelsvolume van India’s grootste exchange daalde onder de 100 miljoen dollar (90,7 miljoen euro); van 208 miljoen dollar (188,6 miljoen euro) daarvoor.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.