Aantal Bitcoin op beurzen op laagste niveau sinds februari 2018

Het aantal Bitcoin bij de grote beurzen neemt momenteel in rap tempo af. De hoeveelheid aan de grootste coin staat op het laagste niveau sinds februari 2018. Investeerders lijken er steeds meer voor te kiezen om hun Bitcoin in eigen wallets te bewaren, zodat ze niet het risico op FTX-achtige praktijken lopen. Uiteindelijk is dat ook waar Satoshi Nakamoto Bitcoin in 2009 voor lanceerde.

Relatief stabiel

Waar de meeste altcoins het vorige week zwaar te verduren hadden, bleef de Bitcoin koers opvallend stabiel. Onder meer omdat Bitcoin niet genoemd is als effect in de rechtszaken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase.

Andere projecten als Cardano, Polygon en Solana stonden wel genoemd en die kregen als gevolg daarvan behoorlijke tikken te verwerken. Ten opzichte van één week geleden staat Bitcoin op een koersdaling van 5,89 procent, terwijl Ethereum het bijvoorbeeld met 11,15 procent moet doen.

Cardano, Solana en Polygon staan alledrie op een daling van meer dan 20 procent. Ook over de afgelopen 24 uur gemeten staan alle andere munten een stuk meer in het rood dan Bitcoin.

Zo zie je maar weer dat de meeste investeerders op lastige momenten kiezen voor de relatieve veiligheid van Bitcoin. In de bullmarkten doen (sommige) altcoins het vaak beter, maar tijdens correcties bewijst Bitcoin zich vaak als het meest stabiele alternatief.

Laagste niveau sinds februari 2018

Het aantal Bitcoin op de beurzen is gezakt naar slechts 6,4 procent van de totale supply die momenteel in omloop is. Daarmee staat deze statistiek op het laagste niveau sinds februari 2018. Dat geeft vooral aan dat investeerders wel vertrouwen hebben in de toekomstige koers van Bitcoin, omdat het buiten de beurzen niet mogelijk is om de digitale munt te verkopen.

Deze Bitcoin zijn op dit moment niet liquide, omdat ze eerst naar een beurs moeten om voor Amerikaanse dollars of andere assets ingewisseld te worden. Het dalende vertrouwen in gecentraliseerde beursplatformen kan ook een rol spelen in deze ontwikkeling.

De problemen bij onder andere Binance en Coinbase zijn misschien niet goed voor de reputatie van de industrie. Wel zorgen ze voor een stijging in het gebruik van eigen wallets. Hierdoor leren mensen waar Bitcoin echt voor gebouwd is en dat is ook een goede zaak.

Zeker voor beginners kan het interessant zijn om eens met een eigen wallet te spelen, puur om te begrijpen hoe alles werkt. Door echte transacties op de blockchain te doen ervaar je zelf hoe krachtig Bitcoin kan zijn. Dit is ook waarom het voor veel mensen zo’n interessante asset is.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.