ING: Ruim een derde gelooft in cryptocurrency als online betaalmiddel

Ruim een derde van de Europeanen gelooft dat cryptocurrencies het online betaalmiddel van de toekomst wordt. Dit is een van de bevindingen uit een onderzoeksrapport dat ING vandaag heeft gepubliceerd op haar website. Vijftienduizend mensen uit dertien verschillende landen zijn ondervraagd. Wat kwam er verder uit het rapport?

Cryptocurrency is niet meer weg te denken

Cryptocurrencies zijn sinds afgelopen jaar vrijwel dagelijks in het nieuws. De kans dat je nog nooit van cryptocurrencies hebt gehoord wordt dan ook steeds kleiner. Dit blijkt ook uit cijfers uit het rapport. Gemiddeld heeft 66% wel ooit gehoord van cryptocurrencies.

Nederland scoort iets lager dan het Europese gemiddelde. Ruim de helft (55%) van de Nederlanders heeft wel eens van crypto gehoord. In Oostenrijk is dit percentage het hoogst (79%).

Een op de tien Europeanen geeft aan cryptocurrencies te bezitten. 16% zegt in de toekomst cryptocurrencies te willen bezitten.

Jessica Exton, gedragsspecialist bij de ING en auteur van het rapport:

Op basis van ons onderzoek kan het aantal eigenaren van cryptocurrencies in de toekomst verdubbelen. We weten alleen niet wanneer dit precies gaat gebeuren. Als cryptocurrencies in de toekomst stabieler worden, kan dit zorgen voor een verhoogde interesse.

Het online betaalmiddel van de toekomst

Is bitcoin het online betaalmiddel van de toekomst? Gemiddeld denkt 35% van de Europese ondervraagden van wel. Dit lijkt weinig, maar ING geeft aan dat dit percentage de afgelopen jaren aan het stijgen is. Zo was dit in 2015 bijvoorbeeld nog 28%, een jaar later 32% en nu dus 35%.

Snelle internationale transacties

Waar gebruik je bitcoin in de toekomst voor? De meeste Europese ondervraagden geven aan bitcoin te willen gebruiken voor internationale transacties (30%). Op de vraag of zij bitcoin willen gebruiken bij het betalen van een vliegticket zegt 26% ja. Daarnaast gaf 21% aan bitcoin te willen gebruiken voor het betalen van een elektriciteitsrekening.

Uit het onderzoek blijkt wel dat jonge mensen eerder geneigd zijn om te betalen met cryptocurrencies. Over welke percentages dit gaat is helaas niet terug te vinden in het onderzoeksrapport.

Deel ondervraagden nog huiverig

Maar we moeten ook realistisch blijven. Uit het onderzoek blijkt dat een deel van de onderzoeksgroep nog steeds huiverig is met het gebruiken van cryptocurrencies als investering of als betaalmiddel. Eigenlijk is dat ook helemaal niet raar. De cryptomarkt bestaat namelijk pas sinds 2009 en is voor veel mensen nog moeilijk te begrijpen. 

Wil je het rapport zelf lezen? Dat kan op de website van de denktank van de ING-bank.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.