Investeerder Thomas Lee: ‘Bitcoin prijs breekt in augustus dit jaar uit’

Sinds februari dit jaar bevindt de bitcoin koers zich weer in een stijgende trend. Dit zorgt ervoor dat sommige investeerders weer wat positiever durven te zijn. Thomas Lee van Fundostat Global Advisors durft zich zelfs te wagen aan een voorspelling. Volgens hem zal bitcoin binnen zes maanden terugkeren in een bull market. Een bull market houdt in dat de prijs van een financieel product structureel stijgt.

Eerder gaf Thomas Lee nog aan dat hij zou stoppen met het aangeven van een specifieke tijd voor een prijsherstel. Daar komt hij nu op terug, hij beweert dat augustus de periode is dat de markt een ommekeer krijgt. In een interview met CNBC vertelt hij dat hij gelooft dat bitcoin weer herstellende is:

‘De 200 dagen Moving Average is het belangrijkst om naar te kijken. Blijft bitcoin een waarde behouden van meer dan vierduizend dollar? Dan kruisen we deze 200 dagen Moving Average. Dat gebeurt waarschijnlijk rond augustus, en dat kan het begin betekenen van de bull market.’

Voortschrijdend gemiddelde van de koers

De Moving Average is het voortschrijdend gemiddelde van de koers. Dit wordt vaak door technisch analisten gebruikt om een uitspraak te doen over de koers van een aandeel, of in dit geval de bitcoin koers. De 200-dagen Moving Average wordt vaak aangehaald om te kijken of een financieel product zich in een bear market (dalende koersen) of een bull market (stijgende koersen) bevindt.

Hoe ziet dat eruit op de grafiek? Hieronder zie je de bitcoin koers afgebeeld, in dollars. De groene lijn is de 200-dagen Moving Average-lijn. Tot en met maart 2018 stond de bitcoin koers nog boven deze lijn. Nu is de waarde van bitcoin lager dan de groene lijn. Thomas Lee verwacht dat bitcoin rond augustus weer boven de groene lijn uitkomt. Augustus is aangegeven met de verticale blauwe lijn:

Wat denk jij? Keert bitcoin dit jaar nog terug in een bull market? Laat het weten in de comments!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een vreselijk dom gelul…totaal NERGENS op gebaseerd!!!!

  17 maart 2019
  • Nou, het is toch duidelijk gebaseerd op de 200 dagen moving average, dacht ik…

   18 maart 2019
  • Weet ik niet simon. Denk dat je weleens fout kan zitten in deze.

   18 maart 2019
 • Weet ik niet simon, denk dat je weleens te voorbarig kan zijn.

  18 maart 2019
 • Ik denk het niet Simon, volgens mij zit er wel een kern van waarheid in.

  19 maart 2019
 • Ik dacht ge TWEE moving averiges moest vergelijken, daar kun je conclusies uit trekken. Bijvoorbeeld 200 dagen moving average en 25 dagen moving average. Als het korte termijn average boven het lange termijn average uitstijgt is een bullish signaal.

  19 maart 2019
 • Mijn vader die paragnost is en tot nog toe nog geen enkele voorspelling fout heeft gedaan.
  beweerd dat de Bitcoin HET betaalmiddel gaat worden wereldwijd. Hij zegt dat de banken gaan vallen.
  En op dat moment stort iedereen zich in de Bitcoin. Slechts een keer heb ik niet naar hem geluisterd, daar heb ik de zure peren van mogen eten en nog.’Maar dat heeft niks met geld te maken maar puur iets persoonlijks’ Mijn vader en ja ik weet dat het raar klinkt als ik zeg mijn vader. maar hij is niet me paus:P telkens als ik hem spreek, zonder dat ik er zelf over begin zegt telkens weer… Jongen blijf investeren in de BitCoin want geloof me je gaat er in de nabije toekomst rijk mee worden.’

  Heb pas weer geïnvesteerd in de coin, mede ook omdat ik via een filmpje van de Telegraaf waarin een broker werd geïnterviewd er is gezegd. Dat de Bitcoin voor 2029 ruim 1 miljoen waard is. Kijk een vader die me telkens zegt jongen geloof mij nou… en dan dat filmpje erbij… tjaaa laat ik het maar gewoon zeggen….het gaat zeker uitkomen.

  Daarom adviseer ik iedere twijfelaar mee te gaan de prachtige toekomst van Bitcoin.

  de massa beweerde dat Bitcoin slechts een bubbel is die op springen staat…maar hij bestaat nog steeds right….

  Zo geloofde ik ook niet dat Trump zou winnen, ondanks dat me pa me vertelde dat het zou gebeuren.
  Ik dacht echt die Hilary heks gaat winnen.. maar verdomd hij had weer gelijk…:)

  19 maart 2019
 • Door bitcoin gaan de banken vallen …. kent je vader Ripple dan ??? Je zou beter daar in investeren.

  22 maart 2019