Koers analyse: prijs van Bitcoin Cash, Litecoin, XRP, Stellar, IOTA, Monero en Tron zorgen voor vroege kerst

Gisteren schreven we over eventuele groene pieken met kerst. Daar lijkt het wel naar toe te gaan. Vrijwel alle coins zijn vandaag meer waard dan gisteren. In dit artikel een kort samenvatting van de gebeurtenissen.

Bitcoin & Bitcoin Cash ABC

Zoals altijd: stijgt bitcoin? Dan stijgen de altcoins mee. Zo ook bitcoin cash, alleen is de verhouding volledig zoek. Bitcoin steeg de afgelopen 24 uur met bijna 10 procent terwijl Bitcoin Cash met maar liefst 40 procent in waarde steeg! Bitcoin staat nu weer boven 3.400 euro. BCH is nu iets meer waard dan 100 euro. Een wilde theorie:

De moeilijkheidsgraad van bitcoin wordt elke twee weken aangepast. Hoe meer miners (en dus computerkracht) des te hoger de moeilijkheidsgraad. Doordat de koers van bitcoin flink gedaald is de afgelopen weken moesten veel miners er noodgedwongen mee stoppen (of overstappen naar een andere munt). Er zijn nu maar liefst 15 procent minder miners dan een paar weken geleden. De moeilijkheidsgraad gaat dus omlaag.

Veel miners zijn van bitcoin naar bitcoin cash overgestapt. Laatstgenoemde munt past hun moeilijkheidsgraad elke 24 uur aan. Je ziet het verband hieronder. De hashingpower van bitcoin gaat omlaag en die van cash gaat omhoog. Dit lijkt gelijk te lopen met de afname van de moeilijkheidsgraad. Na de tweewekelijkse aanpassing bij bitcoin, zie je de hashing power weer groeien bij bitcoin en afnemen bij BCH.

 

Ripple (XRP) schiet met 26 procent winst richting maan

Ging je op 17 december lunchen en dacht je, laat ik eens kijken wat de waarde van mijn XRP doet? Dan kon je met een gerust hart je boterham opeten. Om 12 uur in de middag was één Ripplemunt 26 eurocent waard. Inmiddels is de waarde gestegen naar 33 eurocent! Een stijging van maar liefst 26 procent.

Ether (ETH) kruipt langzaam weer richting 100 euro

Nadat ether werd ingehaald door XRP leek de munt de huilende derde te worden. De waarde dook zelfs onder de 80 euro. Inmiddels is een ether 94 euro waard. De afgelopen 24 uur steeg ether met 12 procent.

Stellar (XLM): van airdrop naar rocketlaunch

Walletprovider Blockchain.info gaf in samenwerking met Stellar liefst 125 miljoen dollar aan XLM gratis weg.Dit wordt een airdrop genoemd. Per persoon kon je maximaal 25 dollar krijgen. Heb je deze net ontvangen? Dan heb je geluk! De waarde is vandaag met 12 procent gestegen! Een munt is nu bijna 11 eurocent.

Litecoin op de weg terug omhoog

Ook litecoin is afgelopen maand hard getroffen. Een paar dagen geleden kostte één litecoin je nog slechts 20 euro. Maar de cryptovaluta is op de weg terug omhoog. Alleen vandaag al stijgt de waarde met bijna 7 procent. Op het moment van schrijven heeft litecoin een waarde van 27 euro.

TRON stijgt met bijna één vijfde in waarde

De cryptomunt TRON begon veelbelovend aan 2018. Het steeg van 2 cent naar 26 cent in slechts een paar dagen. Een stijging van maar liefst 1.250 procent! Maar de crypto daalde even hard als het gestegen was.

Nu laat de grafiek van TRON ongeveer dezelfde bewegingen zien als bitcoin. In de afgelopen 24 uur is het gestegen met bijna 19 procent. TRON is nu ongeveer 0,008 euro waard.

IOTA

Van 19 naar 26 cent in twee dagen? Ook de koers van IOTA toont groene cijfers. Alleen vandaag al stijgt de IOTA koers met ruim 20 procent. Met deze stijging staat de cryptovaluta nu op de twaalfde plek als we naar marktwaarde kijken.

Monero

De privacycoin kende in 2018 veel pieken en dalen. Maar de afgelopen week lijkt Monero uit het dal te komen. Op het moment van schrijven heeft Monero een waarde van 43,89 euro. Een stijging van bijna tien euro per munt in de afgelopen twee dagen! Zal Monero binnenkort de grens van 50 euro overschrijden?

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • 26 cent voor Tron ? Was het maar waar 🙂

    19 december 2018
    • Met Tron komt het helemaal goed heb geduld……….

      20 december 2018