Categorieën: Blockchain

DeFi cryptocurrency van Kyber Network stijgt door staking

Er gaat geen dag voorbij gegaan zonder dat een of ander gedecentraliseerd financieel platform de krantenkoppen heeft gehaald. Dat kan door een enorme koersstijging komen, of door een ontwikkeling op het platform. Vandaag is Kyber Network aan de beurt, aangezien de langverwachte netwerkupgrade met staking is gelanceerd.

Goed om te weten, dit artikel gaat niet over mensen die tijdelijk hun werk neerleggen omdat ze het ergens niet mee eens zijn. In cryptoland betekent staking dat je een aandeel hebt in een netwerk door je coins vast te zetten.

Waarde blijft maar groeien

Volgens DeFi Pulse zijn de DeFi markten de afgelopen maanden ontzettend hard gegroeid. Twee weken geleden schreven wij nog dat er voor 1,5 miljard dollar vastgezet is op de verschillende platformen. Dat is inmiddels gegroeid naar 2,15 miljard dollar.

Maar wat wordt hiermee bedoeld? De dollars in de grafiek hierboven vertegenwoordigen de waarde van het onderpand dat is opgesloten in smart contracts. Dit onderpand bestaat uit verschillende cryptocurrency’s, waarvan het leeuwendeel Ethereum is.

In minder dan een maand tijd is de waarde van de opgesloten coins verdubbeld. Dat kan twee redenen hebben, namelijk dat de coins in waarde zijn gestegen of dat er gewoon meer coins naar DeFi-platformen worden gestuurd. In dezelfde periode is de totale cryptomarkt met ‘maar’ 3% in waarde toegenomen dus het lijkt er op alsof de stijging komt doordat er meer coins worden vastgezet in smart contracts.

Staken met KyberDAO

Op 7 juli ging de langverwachte upgrade van het Katalyst-protocol live op het mainnet van Kyber Network. Het platform heeft zich aangesloten bij de race om yield farming met een governance-upgrade.

Het Kyber Network is een on-chain liquiditeitsprotocol dat tokenhouders liquiditeit laat bijdragen die ze ‘reserves’ noemen. Sinds de upgrade kunnen de tokenhouders zich inschrijven op de DAO voor stemrecht, hier krijgen ze een beloning voor in de vorm van ethereum.

De lancering op maandag begon met wat het platform noemt ‘tijdperk 0’, oftewel de eerste week van de inzet. Het stemmen zal beginnen tijdens ‘tijdperk 1’, de tweede week, terwijl de beloningen zullen worden uitgedeeld tijdens de derde week, ‘tijdperk 2’.

Kyber schrijf op hun blog dat alle tijdens tijdperk 0 verzamelde netwerkbeloningen zullen worden verbrand. Niet letterlijk natuurlijk, dit betekent dat coins worden verzonden naar een ontvangstadres waar coins voor altijd vast staan.

Een dag na de lancering, is voor ongeveer 18 miljoen dollar aan KNC vastgezet via staking op KyberDAO. Het huidige beloningsbedrag is 47,7 ether voor het eerste tijdperk. Dit getal kan alleen maar stijgen naarmate meer mensen hun Kyber tokens inzetten om te staken.

Koers van KNC beweegt mee

Investeerders speculeren al maandenlang naar wanneer staking mogelijk is op het netwerk van Kyber. Begin dit jaar was de waarde 0,18 dollar, op dit moment is 1,67 dollar waard. Een stijging van maar liefst 844 procent!

Afgelopen weekend was de koers zelfs even 2 dollar, maar inmiddels is dat al iets gecorrigeerd.

Sindsdien zijn de prijzen gecorrigeerd tot ongeveer $1,70 vandaag, wat nog steeds een winst is van meer dan 800% tot nu toe dit jaar. Nog meer mooie cijfers, de waarde van alle coins die vastgezet zijn in de smart contracts van Kyber, is ook verdubbeld sinds begin 2020. Op dit moment hebben gebruiken 28 duizend ethers en 733 bitcoins vastgezet. Dat is ongeveer 7 miljoen dollar waard.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

MicroStrategy bewijs dat zelfs miljardenbedrijven bitcoin kiezen

MicroStrategy investeert in bitcoin omdat ze een veilige kapitaalbasis zoeken. 'We hebben die kapitaalbasis nodig…

20 uur geleden

Bitcoin whale sterft uit: steeds meer bitcoin in handen van kleine investeerders

Een van de eigenschappen van bitcoin, is dat je via de blockchain precies kan bijhouden…

1 dag geleden

Technische analyse: Bitcoin, goud en zilver profiteren van zwakker wordende dollar

Langzaam maar zeker beweegt bitcoin zich richting 12.000 dollar (10.128 euro). Het lijkt slechts een…

2 dagen geleden

In tien jaar hele financiële wereld op blockchain en Goldman Sachs wil eigen stablecoin cryptocurrency

Goldman Sachs zou binnenkort zijn eigen stablecoin kunnen introduceren, aldus Matthew McDermott, hoofd van digitale…

2 dagen geleden

Waarom is Ethereum Classic niet gezakt naar 0 dollar na meerdere aanvallen

De afgelopen weken is Ethereum Classic twee keer slachtoffer geworden van een 51%-procent aanval. Je…

2 dagen geleden

Twee derde energieverbruik mining komt van bitcoin, de rest altcoins

Onderzoekers van de Technische Universiteit van München willen ook altcoins het hoge energieverbruik van cryptominen…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!