Memecoin update: blijft Dogecoin de nummer 1?

Kleine, onbekende memecoins trekken momenteel veel aandacht in de cryptowereld. Memecoins zijn cryptocurrencies die (in de eerste instantie) puur en alleen zijn gecreëerd voor de grap. De twee bekendste voorbeelden hiervan zijn Dogecoin en Shiba Inu.

Inmiddels is het aantal memecoins bijna niet meer bij te houden, maar slechts een paar vallen op. Shiba Inu komt binnenkort met een hele toffe upgrade aan het netwerk en Dogecoin viel laatst op doordat Elon Musk het Twitter logo kort veranderde in het DOGE logo.

Toch was het de memecoin Pepe die de afgelopen week alle aandacht tot zich toe trok. De coin steeg met meer dan 400% in zeven dagen. Ook FLOKI steeg gister met zo’n 80%. De vraag die rest: Is dit reële concurrentie voor DOGE en SHIBA, of is het van korte duur?

DOGE en SHIBA vs. Pepe

Voor memecoin liefhebbers is het misschien fijn om te weten dat het sentiment rondom Dogecoin en Shiba Inu momenteel niet slecht is, het tegendeel zelfs.

SHIBA heeft een enorme upgrade genaamd Shibarium in het vooruitzicht, die SHIBA-transacties een stuk goedkoper en sneller moet maken. Wanneer deze upgrade officieel live gaat, zou dit in potentie een flinke hypefactor voor SHIBA kunnen opleveren.

Dogecoin is nog steeds de grootste memecoin met meer dan 100.000 actieve wallets en een marktkapitalisatie van 11 miljard dollar. Elon Musk lijkt ook nog altijd een voorstander van DOGE, dus de kans dat deze coin snel minder relevant wordt is klein.

Elon Musk veranderde onlangs kort het Twitter logo met het Dogecoin logo. Bron: Evening Standard

Pepe was de afgelopen week echter de grote winnaar onder de memecoins met een stijging van 400%, en dat terwijl de coin pas iets meer dan een week bestaat. Het team achter Pepe is anoniem en de coin is puur gebaseerd op de bekende meme van een groene kikker genaamd Pepe.

In de beschrijving op hun website staat een ludieke tekst over waarom Pepe in het leven geroepen is. Inhoudelijk laat het te wensen over, maar grappig is het wel.

Hoe betrouwbaar de coin is, is ook nog maar de vraag. De coin is alleen maar te vinden op een aantal hele kleine exchanges en op Uniswap. Ook staat er op CoinMarketCap een waarschuwingsbericht op de Pepe-pagina over het token contract. De eigenaren zouden volgens Gopluslabs de transactiekosten zelf kunnen aanpassen en wallets kunnen verbieden om Pepe te verkopen.

Moeten Dogecoin en Shiba Inu vrezen voor hun plaats?

Nee. Dogecoin en Shiba Inu zijn gevestigde namen en Pepe lijkt slechts een korte bries van verveling te zijn. De markt doet niet veel momenteel en dat resulteert nu in mensen die risico’s nemen om geld te maken.

Er is natuurlijk altijd een kans dat Pepe zomaar de volgende grote memecoin wordt, maar de kans is klein dat deze poging lukt. Er zijn honderden andere memecoins geweest die het hebben geprobeerd en ook maar kort opleefde, om vervolgens in elkaar te storten.

De grootste concurrent voor SHIBA en DOGE nu is de cryptomarkt in het algemeen. Blijven memecoins interessant? Is de bearmarkt wel echt voorbij? Dat zijn nu de belangrijkste vragen die je jezelf kan stellen als je DOGE of SHIBA bezit.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.