Lionel Messi tekent bij cryptobeurs Bitget, vlak voor zijn laatste WK in Qatar

De beste voetballer die ooit voet heeft gezet op onze aarde is een samenwerking aangegaan met Bitget, een cryptobeurs uit Singapore. Bitget wil het bereik van Lionel Messi gebruiken om hun naamsbekendheid te vergroten.

Crypto, sport, Lionel Messi en web3.0

Deze samenwerking zal een soort ‘symbiose’ moeten vormen tussen Bitget en Messi, de wereld van Web3.0, crypto en sport. Volgens Bitget zal dit beide partijen helpen.

Op 22 november begint het WK voetbal 2022 in Qatar voor Argentinië, het thuisland van Lionel Messi. Ze spelen dan hun eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Lionel Messi heeft bevestigd dat het WK 2022 zijn laatste zal zijn.

De aanvaller van Paris Saint-Germain vertegenwoordigde Argentinië op vier WK’s, en het toernooi in Qatar zal zijn vijfde worden.

De overeenkomst met Bitget is dus voor het WK getekend, maar je kan verwachten dat de marketinginspanningen komende maand flink worden opgevoerd. Zeker als Messi een paar goals scoort en zijn Argentinië ver komt.

2 miljoen euro aan bitcoin, gedeeld begrip, maar niet in Nederland

Volgens het persbericht start een dag voor Messi’s eerste wedstrijd in Qatar een prijsvraag. De inzet is volgens Bitget 100 bitcoin. Tegen de huidige bitcoin koers is dat meer dan 2 miljoen euro waard.

De samenwerking bevat ook iets vaags, beide partijen noemen dit een ‘gedeeld begrip.’ Dit zou moeten helpen bij het creëren en inzetten van veel meer ‘impactvolle inspanningen’ die verder gaan dan alleen crypto en voetbal.

Bitget is een crypto-beurs en werd in 2018 gelanceerd in Singapore. Ze hebben geen registratie bij de Nederlandsche Bank dus officieel mag Bitget geen diensten aanbieden in Nederland.

Messi is natuurkracht voor crypto

Gracy Chan, de algemeen directeur van Bitget, zei:

‘We proberen de diversiteit en rijkdom van onze platformgemeenschap weer te geven in de partnerschappen die we kiezen. We stellen Web 3.0 open voor sportfans; ze openen het veld voor cryptohandelaren. Nu het WK voetbal nadert, zal Messi Argentinië naar nieuwe glorie leiden. We zijn vereerd dat zo’n natuurkracht met ons samenwerkt.’

Ook Lionel Messi is blij met de samenwerking:

‘Ik wil Bitget bedanken voor hun enthousiasme om mij te laten deelnemen aan de wereld van crypto. Ik vertrouw erop dat beide partijen zinvolle initiatieven kunnen ontplooien en ook Web 3.0 kunnen aanbieden aan de sportfans.’

Naast Messi, heeft Bitget ook andere voetbalgerelateerde samenwerkingen. Zo heeft Bitget deals met de Italiaanse voetbalclub Juventus en het bekende Turkse Galatasaray.

Messi en cryptocurrency

Niet alleen Bitget heeft andere partners, ook Messi houdt er een andere partner op na. Zo werkt hij sinds maart van dit jaar samen met Socios, op dit platform kunnen fans stemmen op beslissingen binnen hun club. Ook worden fans beloond met crypto.

Messi is ambassadeur van Socios en krijgt hier 20 miljoen euro voor, verspreid over drie jaar.

Toen Messi vorig jaar weg moest bij zijn vorige voetbalclub in Barcelona, tekende hij een contract bij de Franse voetbalclub Paris Saint-German. Hij had geen verplichtingen meer richting FC Barcelona, waardoor PSG geen transfersom hoefde te betalen voor Messi.

In zulke gevallen is het gebruikelijk dat een voetballer een grotere tekenbonus krijgt, en in het geval van Lionel Messi omvatte deze tekenbonus cryptocurrency. Hij kreeg een onbekend, maar grote hoeveelheid PSG fan-tokens.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.