Microsoft kondigt decentrale identiteitstool op de Bitcoin blockchain aan

Microsoft kondigt een blockchaintoepassing om jezelf te kunnen identificeren aan. De tech-gigant maakt daarbij gebruik van de bitcoin blockchain. Het gaat om een open source project genaamd ION. Dit product zorgt ervoor dat je jezelf kan identificeren op verschillende websites.

Hoe werkt dat?

Ion moet het makkelijker maken om jezelf te identificeren. Nu kan dat al gemakkelijk met sociale media-websites zoals Facebook. Maar het nadeel daarvan is dat jouw data in dat geval centraal bewaard wordt door Facebook.

Met Ion beheer je zelf je informatie. Met je eigen keys kan je dan bewijzen dat jij de persoon bent die probeert in te loggen op een bepaalde website. En het unieke van deze toepassing is dat het op de blockchain van bitcoin gebeurt.

Dit kan een grote stap worden

Christopher Allen vertelt aan CoinDesk dat dit een grote stap kan zijn voor de tech-industrie. Hij werkt zelf ook aan verschillende toepassingen op het gebied van decentraal identificeren:

‘Veel ondernemingen gebruiken producten van Microsoft. Zij kunnen dan ook dit product van Microsoft gaan gebruiken voor hun organisatie.’

Ook goed voor bitcoin

Daarnaast is het opvallend dat Microsoft de toepassing Ion heeft gebouwd op de blockchain van bitcoin. Allen: ‘Het lijkt erop dat Microsoft niet bang is om de blockchain van bitcoin te gebruiken. Sterker nog, zij geven nu toe dat bitcoin een aantal zeer goede eigenschappen bezit, en dat zij daar gebruik van willen maken. Ik denk dat dit een stap is in de goede richting.’

Facebook heeft geen interesse

Dat Microsoft deze toepassing heeft gebouwd kan goed nieuws zijn voor de crypto community. Volgt Facebook nu ook? Volgens een anonieme bron niet. Facebook zou ook zijn uitgenodigd voor het deelnemen aan het project van Microsoft, maar zou geweigerd hebben. ‘Facebook gaat een andere richting in,’ vertelt de bron, ‘Maar die richting is niet decentraal.’

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.