Spelers Nederlands elftal krijgen De Bitcoin Standaard van Stefan de Vrij en Saifedean Ammous

Er zijn veel raakvlakken tussen de sportwereld en cryptocurrency. Wist je dat veel voetballers ook bitcoiners zijn? Om dit te onderstrepen verstuurde schrijver Saifedean Ammous vijf exemplaren van het boek De Bitcoin Standaard via Stefan De Vrij naar Virgil van Dijk, Georgino Wijnaldum, Ryan Babel en Frenkie de Jong.

Nederlandse versie voor Nederlands elftal

De Bitcoin Standaard is de Nederlandse vertaling van The Bitcoin Standard the Decentralized Alternative to Central Banking, door velen gezien als verplichte kost als je bitcoin wil begrijpen. Dit boek werd in juni 2018 uitgegeven en vorig jaar kwam de Nederlandse vertaling op de markt. Laatstgenoemde is uitgegeven door BTC Direct en hier verkrijgbaar:

Koop Bitcoin Standaard

Verstandig tijdverdrijf

BTC Direct verstuurde de exemplaren naar Ammous en op zijn beurt, met beetje hulp van Stefan de Vrij, verstuurt hij de boeken naar Frenkie de Jong, Georgino Wijnaldum, Ryan Babel en Virgil van Dijk. Zo hebben de spelers ook wat te doen als ze niet trainen of een wedstrijd spelen.

Als je goed zoekt, vind je ook de naam en het logo van BTC Direct terug op de kaft.

Barcelona, Juventus en PSG

Veel grote voetbalteams hebben een eigen cryptocurrency, deze worden fantokens genoemd. Chiliz heeft tokens uitgebracht voor Juventus, Barcelona, PSG en veel meer. In juni 2020 werden de tokens van Barcelona vrijgegeven en deze waren binnen twee uur uitverkocht.

PSG werkt daarnaast ook samen met blockchainplatform Socios.com voor digitale voetbalplaatjes. Deze zijn uitgebracht als non fungible tokens, ofwel NFT’s. Dit zijn tokens die echt uniek zijn op de blockchain. Dit zorgt ervoor dat je een verschil kan hebben tussen gewone en zeldzame kaartjes.

Ook het team van Matthijs de Ligt en Ronaldo wordt niet vergeten. Juventus werkt namelijk ook samen met Sorare, om digitale verzamelobjecten te maken van hun spelers. Sorare heeft een voetbalteam managementspel gebouwd met digitale kaarten. Al deze kaarten vertegenwoordigen spelers die fans kunnen verzamelen en ruilen. Dit lijkt wel een beetje op FUT van de FIFA-reeks van EA Sports, maar dan gemaakt op ethereum.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.