Nieuwsplatform van Bored Ape Yacht Club (APE) wil 24/7 doorgaan

Iedereen kent ondertussen wel de NFT’s en ApeCoin (APE) van de Bored Ape Yacht Club (BAYC). Maar wat velen waarschijnlijk nog niet weten, is dat er ook een nieuwsplatform is, genaamd de Bored Ape Gazette. Dit nieuwsplatform bestaat sinds juni van dit jaar, en het heeft nu al plannen om een 24-uurs platform te worden.

De Gazette naar 24/7

De Bored Ape Gazette bestaat om onder andere ApeCoin- en NFT-holders op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van Ape. Het nieuwsplatform bestaat al sinds 1 juni van dit jaar en groeit exponentieel. Hierdoor zijn er nu plannen bijgekomen om dit 24 uur per dag en 7 dagen in de week door te laten gaan.

Dit wil de Gazette realiseren door financiële steun van de Ape DAO. Dit is een ‘Decentrale Autonome Organisatie’ die keuzes maakt over de fondsen. De community kan zeker een 24/7 nieuwsplatform gebruiken. De Ape-community groeit namelijk zo gigantisch hard dat er genoeg nieuws is om te belichten.

De ontwikkelingen

“Met de steun van de DAO, zal de Bored Ape Gazette website een 24-uurs nieuws site worden”, vertelde de Gazette op het ApeCoin forum. Deze nieuwssite zal compleet worden met nieuws over de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Bored Ape Kennel Club (BAKC) en Otherdeed.

Daarnaast komen er nog veel meer functies aan, zo meldt de Bored Ape Gazette. “Er komt een APE prijsgrafiek compleet met een tradeview, een kalender met belangrijke data zoals DAO stemmingen en andere community gerelateerde evenementen, een ‘classified’ sectie waar community leden hun BAYC/ Yuga gerelateerde kunst en diensten kunnen plaatsen, en andere bronnen die de community en de wereld op de hoogte zullen houden van alles wat Ape betreft.”

Hoeveel mag dat kosten?

De Bored Ape Gazette kan naar eigen zeggen onmiddellijk beginnen met deze upgrade. “Zodra de DAO deze subsidie goedkeurt, zal de berichtgeving over alles wat met apen te maken heeft toenemen van 1-2 verhalen per dag tot 3-5.”

Hiervoor wil de Gazette 10.000 dollar per maand ontvangen voor artikelen, en daarnaast nog een apart potje opzij zetten voor het vernieuwen van de website. In totaal wil het nieuwsplatform een bedrag van 150.000 dollar voor het eerste jaar.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.