Technische analyse: OMG daalt met 10 procent in 24 uur, wat nu?

Het kan snel gaan op de cryptomarkt. Kijk je even niet op je telefoon, dan is er altijd wel een munt die met meer dan 50 procent gestegen. OMG Network is ook zo’n coin, van 20 tot 21 augustus schoot de crypto ineens met 194 procent omhoog. Vandaag ziet het er heel anders uit, OMG is gedaald met 10 procent in 24 uur. Eén ding weten we wel: de grafiek van OMG is nooit saai. En het mooie is, vanaf vandaag kan jij ook in het bezit zijn van OMG via de crypto-app BLOX.

Maar waar moet je op letten bij het kopen en verkopen van de coin? Een analyse.

OMG schoot omhoog door integratie met Tether

Misschien heb je het al gelezen op onze nieuwswebsite, twee weken terug kondigde stablecoin Tether (USDT) aan dat USDT stablecoin-overdrachten via het OMG-Network live zijn. Dat zorgde ervoor dat de koers van OMG explodeerde. Binnen 24 uur na de aankondiging vloog de prijs van OMG met 194 procent omhoog. Dat zie je op de euro-grafiek hieronder terug.

Na zo’n enorme stijging volgt vaak ook een grote daling. Vanaf het hoogste punt op 21 augustus tot en met nu is de waarde van OMG met bijna 48 procent gedaald. De prijs beweegt de afgelopen dagen weer wat rustiger, in een marge tussen 4,16 euro en 4,63 euro.

Tussen twee belangrijke niveaus

Waar kan de prijs na deze grote beweging nog heen? Om daar een beter beeld van te krijgen kijken we naar de langetermijngrafiek. Je kijkt naar de koers van OMG van eind 2017 tot en met nu. Omdat er geen eurografiek is die deze koers laat zien kijken we naar de prijs in dollars.

Kijken we naar de afgelopen jaren, dan zijn er twee zones die belangrijk zijn. De onderste oranje lijn is de prijs van 2,94 dollar (2,48 euro). Het is OMG sinds november 2018 niet gelukt om daar uit te breken, al bijna twee jaar is dit een sterke weerstand.

De groene lijn is 6,53 dollar (5,50 euro). Dit was eind 2017 en in de zomer van 2018 een sterke ondersteuning. Toen OMG eind juli 2018 door deze ondersteuning brak, zocht de koers de oranje lijn op. Deze groene lijn is nu opnieuw relevant, OMG lijkt hier nu juist weerstand te ondervinden.

Stel dat de koers gaat stijgen, wat is dan de volgende zone? Dat zie je op de grafiek hieronder terug. De bovenste groene lijn stelt 8,37 dollar (7,05 euro) voor. Deze prijs was een steunpunt eind maart 2018 en juist een weerstand begin juli dit jaar. Bij een nieuwe stijging kan deze zone weer relevant worden.

Wat gaat OMG op korte termijn doen?

Dat is allemaal de lange termijn, maar wat gaat OMG de komende dagen doen? We schakelen weer terug naar de euro-grafiek.

Het kan goed zijn dat de koers nog verder gaat dalen. De prijs is namelijk uit een aflopende driehoek, een descending triangle, gebroken. In de meeste gevallen leidt zo’n driehoek tot een verdere daling, waarbij het koersdoel zo groot is als de opening aan de linkerkant. Wat betekent dat voor OMG?

In dit geval kan de prijs teruggaan naar 1,34 euro, terug naar de zone waarin OMG zich de afgelopen twee jaar heeft bewogen.

Maar het hoeft niet zo te lopen

Aan de andere kant is de koers van OMG hard gedaald in korte tijd. Het is daarom ook aannemelijk dat OMG de tijdelijke bodem al heeft gevonden. Dat lezen we af uit de Relative Strength Indicator (RSI), dat is een indexcijfer die het momentum van de koers weergeeft. Deze indicator zie je hieronder, het is de onderste grafiek.  

De RSI beweegt zich aan de onderkant van de paarse band, een teken dat de prijs van OMG in korte tijd flink is gezakt en dat de tijdelijke bodem in zicht is. Vanuit hier kan de koers van OMG dus misschien weer gaan stijgen.

Het blijft interessant om te zien wat de prijs van OMG gaat doen. Altijd op de hoogte blijven? Volg hier de live koers. 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.