Volgende bitcoin bullrun komt door Azië en Zuid-Amerika

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de investeerders in ontwikkelingslanden in Azië en Zuid-Amerika meer cryptocurrency willen. Ze zijn positief over de markt en willen hun portfolio uitbreiden met meer crypto.

Azië en Zuid-Amerika verwachten stijging

Onderzoeksbureau Toluna hield een enquête en kreeg in februari antwoord van 9.000 mensen uit 17 landen. Een van de meest in het oog springende conclusies is dat vooral investeerders in opkomende markten in Azië en Zuid-Amerika vertrouwen hebben. Zij geloven dat investeringen in cryptocurrency een opwaartse trend op lange termijn vertonen.

Dit staat in schril contrast met de meningen van investeerders in ontwikkelde markten, zij zijn meer geneigd te geloven dat crypto zich juist in een hype cyclus begeeft, ofwel dat de bubbel op knappen staat.

De ontwikkelingslanden lijken hierdoor de meest lucratieve markten voor groei in de cryptocurrency-industrie, aangezien 32% van de ondervraagde consumenten vertrouwen heeft in cryptocurrency, vergeleken met slechts 14% in ontwikkelde markten zoals de VS en de EU.

Bewustzijn en begrip

De onderzoekers delen ook een voorzichtige conclusie over waarom dit verschil zo groot is. De twee belangrijkste factoren zijn waarschijnlijk bewustzijn en begrip van de cryptomarkten. Ondanks dat 61% van de respondenten aangeeft dat ze op de hoogte zijn van crypto, zegt slechts 23% dat ze bekend zijn met de activaklasse.

Toluna schrijft in het onderzoek dat dit kan zijn doordat “het een complex concept is dat niet gemakkelijk te begrijpen is.”

Alom vertegenwoordigd

Tegenwoordig zijn crypto- en nonfungible token (NFT)-advertenties op veel plaatsen te vinden, waaronder Formule 1 auto’s en verschillende voetbalstadions (BLOX bij Ajax bijvoorbeeld) over de hele wereld. Dit vergroot het bewust en is goed voor marketing, maar zorgt niet direct voor meer kennis en begrip.

EU en Amerika bang voor risico’s

Het relatieve verschil in vertrouwen zie je ook daadwerkelijk terug in de cijfers: opkomende markten (41%) en in ontwikkelde markten (22%). Het vertrouwensverschil wordt verder geïllustreerd doordat beleggers in ontwikkelingslanden meer risico durven te nemen en de ondervraagden uit de VS en EU het juist veiliger willen spelen. Slechts 25% van de investeerders in opkomende markten is van mening dat crypto te riskant is om in te duiken, terwijl 42% in ontwikkelde markten er zo over denkt.

Bijna helft weet dat crypto kan falen

Toch is best een groot deel zich bewust van de risico’s, het onderzoek stelt dat bijna de helft (45%) van de ondervraagden het erover eens is dat crypto’s niet gegarandeerd zullen slagen. Verder valt te lezen:

“Terwijl 61% van de consumenten vaste, traditionele deposito’s vertrouwt, zegt slechts 23% dat ze cryptocurrency-deposito’s in de huidige markt vertrouwen.”

Wat moet er veranderen?

Het onderzoek vroeg ook wat er moest gebeuren voor crypto om meer vertrouwen te krijgen van investeerders. Dit zijn de meest voorkomende antwoorden:

  • Concurrerende transactiekosten
  • Nauwkeurige wisselkoersen
  • Hoge transactiesnelheden
  • Meer opties voor cryptomunten om uit te kiezen
  • Tutorials en eenvoudige interface
  • Beveiligde systemen

Wat gaat er goed?

Niet geheel toevallig zijn dit ook de punten waar het handelsplatform van BTC Direct zich op heeft gericht. De cryptocurrency koersen komen van grote internationale beurzen, investeerders kunnen instant traden en zo´n beetje alle bekende cryptocurrency’s worden aangeboden. Daarnaast is de interface eenvoudig waardoor iedereen er mee aan de slag kan. De transactiekosten zijn laag en de crypto’s worden offline beveiligd. Niemand kan bij het geld of de crypto’s van de investeerders.

In tegenstelling tot elk ander crypto-handelsplatform biedt BTC Direct ook kennis en een nieuwsplatform. Eenmaal aangemeld krijg je de laatste nieuwtjes over de koers en wat er allemaal gebeurt op de cryptomarkten. Ook heb je toegang tot exclusieve marktanalyses en dagelijkse video’s.

Krijg 10 euro crypto van ons

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om kennis te maken met BTC Direct. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om crypto te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Liever eerst meer informatie?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.