crypto-trader-london-uk

PayPal pauzeert handel crypto in Verenigd Koninkrijk tot 2024

PayPal, de bekende wereldwijde betalingsgigant, heeft aangekondigd dat het tijdelijk de verkoop van cryptocurrency’s in het Verenigd Koninkrijk (VK) zal stopzetten, voor minstens drie maanden, vanaf 1 oktober.

Deze strategische zet is een reactie op de recentelijk ingevoerde regels van de Britse Financial Conduct Authority (FCA), die tot doel hebben om duidelijkheid en bescherming te bieden voor de cryptomarkt.


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.

Stap gratis over op BLOX ➜

Klanten PayPal mogen crypto houden

Klanten van PayPal in het VK kunnen erop vertrouwen dat deze pauze hen niet zal beletten om hun bestaande digitale activa vast te houden en te verkopen. PayPal heeft dit bevestigd in een e-mail die naar gebruikers is gestuurd, waarbij de toewijding aan het beschermen van hun belangen, zelfs tijdens deze overgangsperiode, wordt benadrukt.

De drijvende kracht achter deze beslissing is terug te voeren naar de nieuwe regelgeving van de FCA, die vanaf oktober wordt gehandhaafd. Deze regels zijn ontworpen om transparantie en veiligheid binnen de cryptowereld te vergroten en sluiten aan bij bredere inspanningen binnen de financiële sector om een balans te vinden tussen innovatie en beleggersbescherming.

PayPal moet risico’s beter delen

Het kader van de FCA omvat de eis dat cryptobedrijven duidelijkere risicoverklaringen aanbieden, zodat klanten beter op de hoogte zijn van de mogelijke risico’s en beloningen die gepaard gaan met investeringen in cryptocurrency’s.

Een ander belangrijk aspect van de nieuwe regelgeving is de introductie van een periode van 24 uur. Deze bepaling biedt klanten de mogelijkheid om hun investeringsbeslissingen binnen een dag te heroverwegen, waardoor aangemoedigd wordt om geïnformeerde en verstandige financiële keuzes te maken. Dit is met name relevant in een snel bewegende markt zoals cryptocurrency’s, waar plotselinge prijsfluctuaties kunnen leiden tot impulsieve beslissingen.

Paypal heeft de intentie uitgesproken om in het begin van 2024 de aankoop van cryptocurrency’s te hervatten.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.