portugal bitcoin belasting

Portugal verleent eerste crypto-licentie aan bank

De Banco de Portugal, de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de registratie van dienstverleners op het gebied van virtuele activa in Portugal, heeft een vergunning verleend aan Bison Bank om op te treden als de eerste cryptobank in het land.

Uitwisselen en bewaren van crypto’s

Volgens de Portugese mediaketen Sapo heeft de bank toestemming gekregen om Bison Digital Assets te lanceren. Dit is de tak van de bank die bewaar- en wisseldiensten van cryptocurrencies zal uitvoeren.

Klanten zullen naar verluidt een “nieuwe en bredere reeks producten en diensten aangeboden krijgen die, in overeenstemming met de trends in de marktvraag in dit nieuwe segment, aansluiten bij hun wereldwijde behoeften op het gebied van financiële en virtuele activa,” aldus Sapo.

Bison Digital Assets zal zich ook richten op vermogende institutionele beleggers, maar het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt voor welke crypto’s het diensten zal aanbieden.

Het bedrijf staat onder toezicht van de Banco de Portugal ter bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. De toezichthouder houdt geen toezicht op prudentiële of marktgedragsgebieden voor cryptodienstverleners.

Hoewel dit de eerste cryptobank is die voet aan wal zet in Portugal, is dit niet de eerste keer dat het Europese land zich inlaat met de crypto-industrie.

Gunstige regelgeving in Portugal

Portugal heeft een van de belastingvriendelijkste regimes ter wereld. Tenminste, als het op crypto aankomt.

Opbrengsten uit de verkoop van crypto’s zijn sinds 2018 vrijgesteld van belasting. Traditionele beleggingsinkomsten – die momenteel geen inkomsten uit beleggingen in cryptocurrencies omvatten – worden belast tegen meer dan 20%.

Bedrijven die crypto’s accepteren, zijn echter nog steeds inkomstenbelasting verschuldigd.

In de afgelopen maanden was Portugal ook het middelpunt van enkele van de grootste crypto-gerelateerde evenementen, waaronder de Solana Breakpoint Conference in november 2021.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.