F1 team Red Bull sluit samenwerking met crypto project

Red Bull mag zich het eerste Formule 1 team noemen met een sponsor uit de cryptowereld. Het team van Max Verstappen heeft aangekondigd samen te werken met het team achter Futurocoin. Het gaat om een meerderjarige sponsorovereenkomst, waarbij de logo’s van Futurocoin op de wagens van Red Bull aanwezig zullen zijn.

Eerste samenwerking F1 en crypto

Het is bijzonder, want dit is voor het eerst dat een F1-team een samenwerking aangaat met een cryptobedrijf. Teambaas Christian Horner is blij met de samenwerking: ‘De opkomst van blockchaintechnologie en cryptocurrencies was erg opmerkelijk en we zijn verheugd dat we het eerste Formule 1-team zijn die deze ontwikkeling omarmt door onze samenwerking met Futurocoin. Beveiligde digitale valuta’s staan aan de top van de technologische ontwikkeling en wij zijn erg blij deel uit te maken van deze revolutie.’

Roman Ziemian van FuturoCoin voegt daaraan toe: ‘Eigenlijk leiden cryptocurrencies en Formule 1 wel op elkaar. Snelheid, technologie en voorop lopen in de ontwikkelingen zijn belangrijke waarden. Zelf ben ik een groot fan van motorsport en Formule 1.’

Niet de enige komend seizoen

Red Bull is niet de enige die een overeenkomst heeft gesloten met een partij uit de cryptowereld voor het aankomende Formule 1-seizoen. Onlangs werd ook bekend dat Haas-coureur Romain Grosjean steun krijgt van SoccerCoin. Het logo van deze cryptocurrency komt volgend seizoen op zijn helm te staan.

Crypto en sport, een geslaagde combinatie

Bedrijven uit de cryptosector laten zich steeds meer zien in de wereld van de betaalde sport. Eind vorig jaar kocht het cryptobedrijf Libereum bijvoorbeeld zelfs een professionele voetbalclub op, het Spaanse Elche. En verschillende voetbalclubs uit de Premier League spelen nu al met een cryptogerelateerde shirtsponsor.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.