Ronnie Ruysdael loopt polonaise voor bitcoin

De Nijmeegse koning van de polonaise, Ronnie Ruysdael, is de eerste Nederlandse artiest die uitbetaald wordt in bitcoin. De oud-frontman van De Sjonnies kwam zelf op het idee om geen euro’s, maar bitcoin te vragen voor een optreden.

Ronnie Ruysdael aan de bitcoin, maar waarom?

Ronnie: “Doe’s gek. Wen d’r maar aan, zeg ik tegen mezelf. Eerlijk gezegd ben ik van het soort dat het net heeft afgeleerd om over guldens te praten. Dus eer dat ik iets over bitcoins kan zeggen zijn we wel weer een paar jaar verder. De tijd leert dat er steeds nieuwe dingen komen en dat is ook goed. Als ik er zenuwachtig van word verkoop ik ze aan Mathijs, mijn manager. Die vindt dit geweldig.”

Mathijs van den Brink, manager van Ronnie Ruysdael: “Ik vind bitcoin een uitdagende en spannende munt, waarvan je de toekomst moeilijk kunt voorspellen. Er gaan verhalen de ronde dat de Bitcoin nog maar aan het begin van zijn bestaan is en dat de koers de komende jaren richting de 100.000 zal gaan. Dan wil ik er toch op tijd bij zijn.”

Wat ga je met je Bitcoin doen?

Ronnie: “Voorlopig niks. Af en toe de computer opstarten om te kijken wat er met de waarde is gebeurd. Kan ik er al een nieuwe auto voor kopen? Of is het inmiddels al niet meer genoeg voor een oude fiets?!..”

Ter ere van het vijfjarig jubileum van BTC Direct zorgde Ronnie Ruysdael voor het entertainment. Medewerkers van BTC Direct waren bek-af door de Viking Run maar kregen genoeg energie van Ronnie om met de voetjes van de vloer te gaan.

“Op het moment van de aanvraag voor het optreden van Ronnie zag ik de website van BTC Direct staan en vroeg me af wat voor soort bedrijf het zou zijn. Toen ik zag dat het een bedrijf was dat in bitcoins handelde, heb ik de aanvraag beantwoord en aan het eind van de mail gezet: Als het doorgaat, willen we wel in bitcoins uitbetaald worden!”

“Tot mijn grote verbazing en natuurlijk blijdschap werd ik de volgende dag teruggebeld met de mededeling dat uitbetaling in bitcoins mogelijk was.”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.